7 nevjerovatnih načina na koje možete da koristite jabukovo sirće

Zdrav život
7 nevjerovatnih načina na koje možete da koristite jabukovo sirće
Očistite kuću, riješite se neprijatnog zadaha i njegujete svoju baštu uz pomoć samo jednog proizvoda. Jabukovo sirće je veoma moćno i može da popravi zdravlje, izgled vaše kože i mnogo toga drugog.

Očistite kuću, riješite se neprijatnog zadaha i njegujete svoju baštu uz pomoć samo jednog proizvoda. Jabukovo sirće je veoma moćno i može da popravi zdravlje, izgled vaše kože i mnogo toga drugog. Evo kako.

1) ČISTI I OSVJEŽAVA SOBE I AUTOMOBILE
 
Oslobodite se hemikalija i očistite površine jabukovim sirćetom umjesto sredstvom za dezinfekciju koje inače koristite. Jabukovo sirće može da uništi mnoge vrste bakterija, uključujući i ešerihiju koli. Pomiješajte jednaku količinu sirćeta i vode i tom mješavinom prebrišite površine. Jabukovo sirće je dobro i za uklanjanje neprijatnih mirisa – samo ostavite činiju jabukovog sirćeta u blizini izvora neprijatnog mirisa i on će nestati poslije nekog vremena. Možete ga koristiti u kupatilu, u kuhinji ili u autu.
 
2) ZAUSTAVLJA PERUT I SVRAB GLAVE
 
Jabukovo sirće je čudotvorac za kosu. Pomiješajte ga sa vodom i masirajte kožu glave, a onda ostavite da odstoji 10 minuta, pa isperite kao što i inače ispirete. Sirće reguliše pH nivo na glavi i oslobađa od iritacije.

3) SNIŽAVA KRVNI PRITISAK
 
Nekoliko studija je otkrilo da jabukovo sirće snižava krvni pritisak i dovodi ga u normalu. Ljudi koji boluju od dijabetesa mogu ga koristiti kao pomoćno sredstvo, ali prethodno treba da se konsultuju sa doktorom.
 
4) UBLAŽAVA BOL U GRLU
 
Kada vas sljedeći put bude boljelo grlo, probajte da se oslobodite bola tako što ćete ga isprati jabukovim sirćetom. Pomiješajte jabukovo sirće s topom vodom i isperite grlo na svakih nekoliko sati. Kiselina iz sirćeta premazuje grlo i stvara okruženje koje ga štiti od bakterija.
 
5) UNIŠTAVA KOROV
 
Riješite se korova iz bašte pomoću sirćeta. Nerazblaženo sirće će se pobrinuti za korov, a neće oštetiti zemljište. A kod nekih biljaka razrijeđeno sirće djeluje kao dobro đubrivo. U četiri litre vode naspite 30 mililitara sirćeta i time zalijevajte biljke.
 
 
6) UKLANJA SMRAD STOPALA
 
Operite stopala jabukovim sirćetom i riješite se smrada. Kada se nakon nekoliko sati u obući vratite kući, potopite stopala  u toplu vodu sa jabukovim sirćetom. Ovo sirće pomaže i kod gljivičnih oboljenja i kod atletskog stopala.
 
7) NEUTRALIŠE NEPRIJATAN ZADAH
 
Pošto se jabukovo sirće uspešno bori protiv bakterija, pomaže i u neutralisanju neprijatnog zadaha. Pomiješajte jabukovo sirće s topom vodom i isperite usta tom mješavinom.

 

Izvor: žena.blic.rs

Ne propustite