Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta

Aktuelno
 Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta
.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela na autoputu A-1, večeras od 22.00 sata do sutra do 06.00 sati, doći će do obustave saobraćaja u tunelu 1. mart (u smjeru Zenica jug-Lašva).  

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Radovi na redovnom održavanju danas se izvode na magistralnom putu M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac, zbog čega vozila na ovoj dionici saobraćaju usporeno.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Na GP Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prijelaza u Hrvatskoj, danas i sutra od 13.00 do 18.00 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj u trajanju od 20 minuta. 

Ne propustite