Jusić primio delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške

Bosna i Hercegovina
Jusić primio delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške
.

Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić sa saradnicima primio je danas delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške, koju je predvodila admiralica Louise Dedichen, komandantica Nacionalnog univerziteta odbrane.

Razgovarano je o bilateralnoj odbrambenoj saradnji Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške i procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Zamjenik ministra Jusić je zahvalio za pomoć koju Kraljevina Norveška kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini, a posebno na jačanju kapaciteta Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH. Sagovornici su se složili da su svi aspekti saradnje dvaju ministarstava veoma korisni i usmjereni u pravcu napredovanja BiH ka euroatlantskim integracijama.

Sastanku su prisustvovali pomoćnici ministra odbrane BiH Zoran Šajinović i Sead Muratović, a u delegaciji Kraljevine Norveške su se između ostalih nalazili i vojni ataše Norveške u BiH Geir Myrseth i zamjenik komandanta Štaba NATO-a u BiH Helge Tonning.

Delegacija Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške će u posjeti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH boraviti do 21. juna.

Ne propustite