14 najopasnijih grešaka kojim bez znanja uništavate svoj mobilni telefon (broj #12 je opasan i po vaš život)

E buraz
14 najopasnijih grešaka kojim bez znanja uništavate svoj mobilni telefon (broj #12 je opasan i po vaš život)
.

Svako umije da kaže da baterija telefona kratko traje, da nemate slobodnog mjesta i druge slične stvari koje vas nerviraju. Ali da li zaista nema pomoći? Ovo su stvari koje vam polako ubijaju telefone.

1. Memorija telefona puna do maksimuma

1

Aplikacije, klipovi i slike su možda zabavni, ali vašem telefonu je potreban slobodan prostor kako bi pravilno funkcionisao. Zato se trudite da oslobodite što više memorije za svoj telefon.

2. Predugo punjenje

2

Ostavljanje telefona da se puni dok spavate je jedna od najvećih i najčešćih grešaka. Kada telefon dostigne 100%, ostavljanje na punjaču može samo da bude štetno. Najprilagodnije punjenje je između 30 i 80%.

3. Izlaganje telefona ekstremnim temperaturama

3

Ako je temperatura nula ili preko 35 stepeni, izbjegavajte dugotrajno korišćenje telefona. Ne kažemo da treba da prekinete sa slikanjem prelijepih planinskih predjela ako ste na zimovanju, već da ga čuvate, jer dugo izlaganje na ekstremnim vremenskim prilikama može da ga smrzne ili pregrije.

4. Neažuriranje softvera

4

Da li uvijek ignorišete kada vas telefon upita da li da se ažurira? Da, izbjegavajte ovo. Vašem softveru je potrebno ažuriranje sa razlogom i zato s vremena na vrijeme prihvatite. Ovo će spriječiti da vam telefon bude spor i da ne funkcioniše pravilno.

5. Negašenje telefona

5

Telefonima je takođe potreban odmor. Zamislite ovo kao da vječito drijemate, a da nikada ne spavate. Ostavljanje uključenog telefona 24/7 može biti stresno za bateriju i ne daje šansu za hlađenjem. Zbog toga mu dozvolite da se "naspava" i radiće savršeno.

6. Oštećeni kablovi

6

Oštećeni kablovi su opasni za skoro svaki električni uređaj, zato ga uvijek provjerite. Ostavljanje da visi na utičnici takođe nije dobra ideja.

7. Izbjegavanje korišćenja antivirusa

7

Telefoni nisu imuni na viruse, zato mu nabavite zaštitu i nećete se pokajati.

8. Korišćenje kućnih sredstava za čišćenje ekrana

8

Dešava se svakome da umrlja ekran i da pritom nema mikrofiber krpe za ekrane - pa zato uzima sredstva za čišćenje stakla. Trebalo bi da izbjegavate ovo jer hemikalije mogu da ga nagrizu.

9. Neoriginalni kablovi i punjači

9

Da, oni ponekad mogu biti šareni i jeftini u marketima, ali su loša vijest za vas i vaš telefon. Ako nisu od provjerenog proizvođača, onda vam mogu toliko oštetiti telefon, da nećete moći da ga punite više od 1%. Da li je vaš telefon vrijedan toga?

10. Često padanje

10

Slomljeni ekrani nisu lijepi i štete telefonu više nego što mislite. Redovno padanje može da uništi unutrašnje komponente, kao i životni vijek telefona.

11. Dozvoljavanje korišćenja obaveštenja

11

Nisu vam potrebne aplikacije koje će vam reći šta da radite, zar ne? Korišćenje obavještenja na vašem telefonu vam prazni bateriju i memoriju, zato isključite sva upozorenja i spasite telefon.

12. Više stvari uključenih istovremeno

12

Zaista ne želite da na vašem telefonu bude uključeno više aplikacija, jer vam ovo zauzima dosta prostora i usporava funkcionisanje.

13. Ostavljanje u kupatilu

13

Svako voli da peva pod tušem, ali je bolje da ne stavljate telefon kraj sebe. Topla voda može da prouzrokuje kratak spoj, a da ne pominjemo koliko može da se pregrije, a para takođe veoma loše utiče na vijek telefona.

14. Mijenjanje funkcija telefona

14

Da li želite da promjenite funkcionalnost telefona i da igrate igrice? Pa, to nije dobro za vaš telefon. Instaliranje mnogih besplatnih aplikacija može da spriječi ažuriranje, što nas ponovo dovodi do usporavnja. Takođe, ni jedna prodavnica telefona vam neće pomoći ako sami izmjenjate glavne funkcije i izgled.

Ne propustite