TURSKA MUSAKA: Jelo koje je raspametilo i najveće ljubitelje mesa
.
Jelo koje ćete stalno praviti.
Sastojci: 1 kg tikvica, 500 g patlidžana, 1 glavica luka, 2 paprike, 2 krompira, 500 ml paradajz pirea, so i biber po ukusu, malo maslinovog ulja, struk mirođije, struk peršuna.
Priprema: Oljuštite tikvice i isijecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk isjeckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.
U odgovarajuću posudu za pečenje poredajte red tikvica i odozgo rasporedite nadjev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrijanu rernu.
Kad tečnost uvri jelo je gotovo.
(Novi.ba/ bonapeti.rs)