Posada broda američke mornarice prebacila u Italiju 41 spašenog migranta

Objavljeno:17.06.2018 - 22:26
A A A Times Arial

U nedjelju je posada broda američke mornarice prebacila italijanskoj obalnoj straži kod obala Sicilije 41 migranta koje je spasila.

Američka Šesta flota saopćila je da da je migrante spasio transportni brod 12. juna dok su se kretali prema italijanskim brodovima u blizini sićušnog otoka Lampedusa. Zapovjednica broda Susan Orsini kazala je da su oni prebačeni "dobrog zdravlja i dobrog raspoloženja".

Tokom operacije spasavanja na Mediteranskom moru, posada Trentona uočila je 12 tijela u vodi. Šesta flota saopćila je da posada nije mogla identifikovati tijela ili ostale preživjele nakon prve spašene od 41 osobe.

"Iako je rijetkost da tragamo za ljudima koji su u nevolji na moru, to je nešto za što se rutinski pripremamo, planiramo i prakticiramo " kazala je Orsini.

Trenton je prvo zatražio od privatne humanitarne grupe da prihvati neočekivane putnike. Humanitarna grupa je saopćila da je to odbila jer joj Italija neće osigurati mjesto da se usidri.

 
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!