Evo kako da vašu terasu pretvorite u pravu oazu

Arhitektura i dizajn
Evo kako da vašu terasu pretvorite u pravu oazu
.

Topli dani su pred vama, svi ćete željeti da što više vremena provedite napolju umjesto u zagušljivim kućama. Bez obzira da li imate terasu ili dvorište koje želite malo da dotjerate, mi imamo sjajne ideje kako da ih sami uredite.

Pogledajte kako da od svoje terase napravite sjajno i neodoljivo mjesto na kome ćete uživati u dugim, ljetnjim večerima.

Mjesto za sjedenje od sanduka

t

Od sanduka možete napraviti neobičan i jeftin kutak za sjedenje na vašoj terasi. Sanduke obojte vodootpornom bojom da bi bili otporni na kišu.
Kutak za večeru

t1

Ako imate lijep pogled sa terase, napravite šank ili mini trpezariju, da možete napolju uživati u hrani s vremena na vrijeme.

 
Kutak za ljubitelje knjige

t2

Ljubitelji knjige mogu da dekorišu balkon sa mini policama na kojima če držati omiljene knjige, i tako od njega naraviti savršen kutak za uživanje u knjizi.

 
Kutak za druženje

t3

Jastuci za sjedenje i nekoliko nabacanih jastuka stvoriće savršenu atmosferu za druženje sa prijateljima. Pogledajte samo koliko ovo izgleda udobno.

 
Stočić za kafu sa zasađenim biljkama

t4

Ako volite "uradi sam" projekte, probajte da napravite ovakav stočić. Idealan je za uživanje u kafi napolju, a u sredini možete posaditi koju god biljku želite.

Viseća ležaljka

t5

Ležaljke nisu samo za plažu, možete takođe da ih okačite i kod kuće! A jednom kada je postavite, više nećete željeti da ustanete sa nje.

Vertikalna bašta

t6

Ovo je idealno rješenje ako želite više privatnosti - samo okačite nekoliko saksija sa vašim omiljenim cvećem. Ovo je sjajna alternativa i za ljude koji nemaju dvorište, a vole bašte.

Gajbe od pića

t7

Transformišite stare gajbe od pića u neobične stolice! Sjajna ideja za ljude koji imaju mala dvorišta. Još ako tome pridodate mali roštilj - žurka može da počne!
 Vanjska svjetla

t8

Ako provodite mnogo vremena na terasi ili u dvorištu noću, okačite žicu sa svjetiljkama. Izgleda dekorativno, a vi ćete imati neophodan izvor svjetlosti.
Viseća stolica

t9

Ako nemate mjesta za cijelu ležaljku, napravite viseću stolicu, koja je idealna i za mališane.

Baklje od flaša

t10

Iskoristite stare vinske flaše da biste držali komarce i druge insekte podalje od vas u letnjim večerima. Napunite ih uljem protiv komaraca, i samo vodite računa da ih ne srušite.

Ljuljaška za balkon

t11

Bilo koju stolicu za balkon možete da transformišete u ljuljašku. Zašto ne biste pretvorili vaš običan, dosadan balkon u zabavan balkon?

Klupa od blokova

t12

Kombinujte blokove i drvene grede da napravite neobičnu i jedinstvenu klupu za dvorište.

t13Sto na rasklapanje

Napravite mini bar na terasi postavljanjem stola na rasklapanje. Ostavite ga sklopljenog kada se ne koristi, a rasklopite kada dođe vrijeme za žurku!

Iskoristite palete

t14

Palete su veoma prilagodljive, a vi ih možete iskoristiti da napravite na terasi kutak za sjedenje, pa čak i sto. Vaša terasa će dobiti onu sjajnu, rustičnu notu koju svi volimo.

Ne propustite