Više od 100 policajaca u Bihaću pretreslo objekte u kojima borave migranti

Bosna i Hercegovina
Više od 100 policajaca u Bihaću pretreslo objekte u kojima borave migranti
.

Cilj pretresa pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koja se koriste za vršenje prekršaja.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona jutros su oko šest sati, po nalogu Općinskog suda Bihać, izvršili akciju pretresa osoba i objekata koje koriste migranti u Bihaću.

Radi se o objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i drugih lokacija za koje postoje operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata.

“Cilj pretresa je pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koja se koriste za vršenje prekršaja. Ove aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti te u cilju održavanja povoljne sigurnosne situacije na području USK”, kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako se saznaje, u akciji je učestvovalo preko 100 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Ministarstva unutrašnjih poslova USK, a provodila se na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću.

 

Ne propustite