PILA JE 5 LITARA VODE DNEVNO: Ono što se desilo njenom tijelu je nevjerovatno!

Zanimljivosti
PILA JE 5 LITARA VODE DNEVNO: Ono što se desilo njenom tijelu je nevjerovatno!
.

Dehidriranoj koži može se pomoći pravilnom prehranom, konzumiranjem dovoljne količine vode tokom cijelog dana...

Voda je sastavni dio naše svakodnevice i bez nje nema života. Kao i cijelom organizmu, i koži je nužno osigurati dovoljno vlage koja će spriječiti nastanak bora, osjećaj zategnutosti i suhoće te usporiti starenje. Naše je tijelo i lice ogledalo zdravlja i najbolje opisuje kako se osjećamo iznutra. A imati sjajnu, zategnutu i njegovanu kožu cilj je svakoj ženi.

voda-sa-limunom

Naime, nova istraživanja pokazala su kako bi za najbolje rezultate odrasla osoba trebalo da popije po jedan litar vode na svakih 15 dana.

Ovakvu tezu riješila je da isproba i Šefali Sud iz Indije - ona je tokom 10 dana pila 4, 5 litra vode dnevno, s obzirom da ima 65 kilograma. Unosila je dva litra vode do ručka, a potom do kraja dana još toliko.

voda

Kaže da se njen život promijenio poslije samo sedam dana. Uprkos velikoj količnii vode koju je ispijala, tvrdi da se osjećala lakšom, svježijom i da je puna energije. Također, istakla je da je prva dva dana morala na silu da popije određenu količinu vode, ali da joj je poslije toga tijelo samo vapilo za vodom i usta su joj brzo postajala suha.

vodan

"Moja koža postala je zdravija, mekša i sjajnije. I probava je proradila, pa mi je stomak bio iznenđaujuće ravan", rekla je Šefali, i dodaje da je jedina mana to što je morala ide u toalet svaki sat.

voda

Ne propustite