NEVJEROVATNO: Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako svakodnevno počnete JESTI ZOBENU KAŠU!

Zdrav život
NEVJEROVATNO: Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako svakodnevno počnete JESTI ZOBENU KAŠU!
.

Doručak je najvažniji obrok dana, kažu, zar ne? Nutricionisti i liječnici stalno preporučuju zobene kaše, a nakon što vidite koliko su korisne, sigurno ćete ih i vi uključiti u prehranu.

Zob trebala biti visokokvalitetna, ekološki prihvatljiva i bez nečistoća i stranih čestica. Da biste ublažili okus zobenih pahuljice, možete dodajti mješavinu svježeg voća, oraha, cimeta, vrhnja ili jogurta s niskim udjelom masti.

Ljepša koža.

zob1

Zobena kaša idealna je za liječenje upalnih stanja, poput ekcema ili iritacije, a također dobrinosi zdravoj koži. Jedinstvena svojstva zobenih kaša proizlaze iz prisutnosti širokog spektra vitamina i elemenata u tragovima u sastavu.

Cink pomaže očistiti kožu i ukloniti toksine i druge štetne spojeve. Također učinkovito sužava pore i ima svojstvo pomlađivanja. Željezo je jedan od najvažnijih elemenata prehrane. Mangan uklanja oticanje i upalu, a također promiče brzo ozdravljenje kože nakon rana, modrica, opeklina i drugih mikro-ozljeda. Magnezij normalizira cirkulaciju krvi i daje značajan doprinos obnovi stanica kože.

Vaši će mišići dobiti više proteina.

zob2

Jedno porcija ili oko 8 žlica zobi, daje vašem tijelu 15% preporučene dnevne količine proteina. Nemojte zaboraviti na vitamin E, antioksidante i glutamine, koji pomažu brže regenerirati mišićna vlakna.

Visoke razine antioksidansa.

zob3

Zob je bogata antioksidantima - jedan od njih je Avenanthramides - koji pomaže kod svrbeža, upale i krvnog tlaka. Sadrži beta-glukan koji snižava šećer u krvi. Njihov učinak je povećan prisutnošću vitamina C.

Bit ćete puni energije.

zob4

Zobena kaša je bogata ugljikohidratima i pruža više energije za organizam. Preporuča se konzumirati blago suhu zob, jer ćete se osjećati siti duže vrijeme, i nećete imati potrebu za drugom hranom.

Mršavit ćete.

zob5

Dnevna konzumacija zobene kaše pomaže poboljšanju metabolizma, ubrzavajući gubitak težine. Doručak na bazi zobenih pahuljica tijekom dugog vremenskog razdoblja omogućuje nam da se suzdržimo od prekomjernog unosa kalorija.

Polagani ugljikohidrati sadržani u njima omogućuju nam regulaciju apetita i tjeskobe i održavanje normalnih razina šećera u krvi. Hranjivi sastojci ne samo da ubrzavaju metabolizam, nego također sprječavaju nakupljanje masnoća i toksina u tijelu, te sprječavaju prejedanje.

 Kolesterol će se smanjiti.

zob6

Zob sadrži vlakno pod nazivom beta-glukan koje pomaže u smanjenju kolesterola u tijelu.

Smanjit ćete rizik od srčanih bolesti.

zob7

Zob je bogata dobrim zdravim masti. Zahvaljujući antioksidantima prisutnim u zobenim kašama, smanjena je vjerojatnost oštećenja zidova krvnih žila slobodnim radikalim.

Oslobodit ćete se probavnih problema.

zob8

Stručnjaci preporučuju da se dnevno unese 25 do 35 grama vlakana u bilo kojem obliju- jer je to idealno za dobru probavu. Samo mali dio zobi sadrži 1/5 preporučenog dnevnog unosa vlakana.

Ne propustite