BEZ PROMJENE: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Bosna i Hercegovina
BEZ PROMJENE: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
.

Sutra se u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom slaba kiša. U Hercegovini se od sredine dana prema večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u istočnim i jugoistočnim područjima.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.

kisa

U nedjelju se prognozira  pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U Bosni veći dio dana sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.

kisan

U ponedjeljak će u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčano sa umjerenom naoblakom.

 Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

kisa

U utorak će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

kisa3

Ne propustite