NEVRIJEME U SRBIJI KAKVO SE NE PAMTI: Padao grad veličine lješnjaka, automobili poplavljeni, bujica nosi sve pred sobom

Region
NEVRIJEME U SRBIJI KAKVO SE NE PAMTI: Padao grad veličine lješnjaka, automobili poplavljeni, bujica nosi sve pred sobom
.

Snažno nevrijeme nešto prije 14 sati pogodilo je danas velike dijelove Srbije, posebno u Vojvodini, dok su užičkom kraju sijevale munje, praćene gradom veličine lješnjaka koji je padao čitavih 10 minuta. 

Neki dijelovi grada pola sata kasnije bili su bijeli od grada, a rijeke vode teku ulicama. 


Iako je ljeto samo nekoliko dana od nas, Užice izgleda kao da je zima.

uzice1
Jaka grmljavina tutnjala je bez prekida više od 10 minuta, a nakratko je grad na Đetinji ostao i bez interneta. 

Bijeli krovovi, bijele ulice, travnjaci i trotoari u jednom dijelu grada i rijeke vode koji teku ulicama na drugom dijelu grada, posljedica su stravične oluje koja je zadesila Zapadnu Srbiju. 

Snažno nevrijeme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je općine Priboj i Tutin. Grad jakog tenziteta padao je u u Starom i Novom delu grada Priboja. Nevrijeme je nanijelo štetu na poljoprivrednim usjevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znat će se tokom narednih dana.

Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku i ulice su poplavljene.

uzice2

(Screenshot)

Jak pljusak pao je u Bačkoj, u Bečeju i okolini, dok je kiše, munja i grmljavine bilo i u Novom Sadu i okolini. U Bečeju je za kratko vrijeme pala velika količina kiše, a kako se vidi na snimcima koje su objavili građani bila je prava provala oblaka.

uzice3

(Ras Srbija)

Kako prenose građani na društvenim mrežama, kiša je padala i u Nadalju, u blizini Bačkog Gradišta, ali u okolini Odžaka.

Olujnog nevremena bilo je u Banatu, u okolini Zrenjanina i Kikinde.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na pojavu vremenskih nepogoda za područje cijele Srbije koje je na snazi od danas do četvrtka.

Ne propustite