Vučić o protestima zbog cijena goriva: Neću donositi nikakve mjere pod pritiskom ulice

Region
Vučić o protestima zbog cijena goriva: Neću donositi nikakve mjere pod pritiskom ulice
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država vidjeti šta može učiniti po pitanju cijene dizela, prije svega zbog poljoprivrednika i prevoznika, ali da nikakve mjere neće donositi pod pritiskom ulice, piše "Srna".

On je rekao da ulične proteste zbog cijene goriva organizuju pripadnici bivše vlasti, čiji je predsjednik Boris Tadić u samo jednom danu povećao akcize za 54 posto.

"Vučiću, gotov si, može na izborima, a protivzakonitim pritiscima neće moći ništa", rekao je Vučić novinarima u Novoj Pazovi.

On je istakao da je njegov posao da osigura bezbjednost svih građana Srbije, "a ne da na budućnost Srbije utječu bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila koji proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo".

Vučić smatra da je pogriješio što je rekao nadležnim organima da puste da se protestuje. On je rekao da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi u odnosu na Srbiju, uključujući Albaniju, gdje su niže plate i penzije, te u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Francuskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Irskoj, Crnoj Gori, Malti...

"Šta će država uraditi po pitanju cijene goriva govorit ću tek kada protesti budu završeni", rekao je Vučić.

Ne propustite