ČAJ OD OVE BILJKE NEOPHODNO JE PITI LJETI: Evo zbog čega

Zdrav život
ČAJ OD OVE BILJKE NEOPHODNO JE PITI LJETI: Evo zbog čega
.

Jedan od najpopularnijih čajeva na svijetu je dobar za piće i ljeti...

Da li ste znali da kamilica:

1. Čuva zdravlje probavnog sustava

Pravilna probava je iznimno važna za cjelokupno zdravlje, a jedno je manje istraživanje pokazalo da kamilica može pospješiti probavu i smanjiti rizik od gastroenteroloških problema. Spomenuto istraživanje je pokazalo da kamilica smiruje ​proljev kod miševa,dok je drugo pokazalo kako može spriječiti pojavu čireva.

zp-caj-kamilica
2. Može spriječiti razvoj raka

Antioksidanti koje sadrži kamilica su povezani sa manjim rizikom od nastaka nekoliko vrsti raka, a najvažniji je svakako apigenin za koji se pokazalo da se uspješno bori protiv stanica raka grudi, crijeva, kože, prostate i maternice. I ova su istraživanja obe​ćavajuća ali je svakako potrebno još dokaza prikupljenih na čovjeku.

manzanilla
3. Može pomoći pri kontroli šećera u krvi

Njegova protuupalna svojstva mogu spriječiti oštećenja stanica gušterače do čega dolazi kada razina šećera u krvi naglo raste. Zdravlje gušterače je​ ​i​​ iznimno važno jer upravo ona proizvodi inzulin.

kamilica-21
4. Smiruje i uspavljuje

Svaka se osoba barem jednom u životu susrela sa ​simptomima anksioznosti i nesanice koji se mogu javljati kao zasebni problemi ili pratiti depresiju. Oni se mogu pojaviti zajedno, ali i u kombinaciji s depresijom. Stručnjaci pretpostavljaju da je za smirujući učinak kamilice zaslužan flavonoid pod nazivom apigenin. Međutim, za razliku od popularnih lijekova za ublažavanje anksioznosti, kamilica ne stvara ovisnost i nije štetna.

550px-make-chamomile-tea-step-4
5. Smiruje upale

Ukoliko vas boli grlo, ispirite ušnu šupljinu kamilicom, a inhalacija kamilicom olakšati će simptome prehlade i upaljenih sinusa.

kamilica

BONUS:

Kamilica je preporučljiva i za vašu kožu i kosu.

kamilica1

Ne propustite