NEVJEROVATNO: Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako svakodnevno počnete jesti zob

Zdrav život
NEVJEROVATNO: Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako svakodnevno počnete jesti zob
.

Doručak je najvažniji obrok dana, kažu. Međutim, nutricionisti i liječnici nisu ujutro prekinuli zobeno brašno za doručak. I znate, to radi! Na primjer, može smanjiti rizik od bolesti srca.

Ovo je 8 razloga za početak konzumiranja zobi svaki dan.

Zob trebao biti visokokvalitetan, ekološki prihvatljiv i bez nečistoća i stranih čestica. Da biste diverzificirali okus zobene pahuljice, dodajte mješavinu svježeg voća, oraha, cimeta, vrhnja ili jogurta s niskim udjelom masti.

1. Dobit ćete bolju kožu.

k

 

Zobena kaša idealna je za liječenje upalnih stanja, poput ekcema ili iritacije, a također promiče zdravu kožu. Jedinstvena svojstva zobenog brašna proizlaze iz prisutnosti širokog raspona vitamina i elemenata u tragovima u sastavu. Cink pomaže očistiti kožu i ukloniti toksine i druge štetne spojeve. Također učinkovito sužava pore i ima pomlađivanje. Željezo je jedan od najvažnijih elemenata prehrane i zasićenja vlage u stanicama kože. Mangan uklanja oticanje i upalu, a također promiče brzo ozdravljenje kože nakon rana, modrica, opeklina i drugih mikro-ozljeda. Magnezij normalizira cirkulaciju krvi i daje značajnu obnovu stanica kože.

2. Vaši će mišići dobiti više proteina.

k1

 

Jedno posluživanje ili oko 8 žlica zobenog brašna, daje vašem tijelu 15% preporučene dnevne količine proteina. Nemojte zaboraviti na vitamin E, antioksidante i glutamine, koji pomažu brže regenerirati mišićna vlakna.

3. Visoke razine antioksidansa.

k2

 

Zob je bogat antioksidantima - jedan od njih je Avenanthramides - koji pomažu kod svrbeža, upale i krvnog tlaka. Sadrži beta-glukan koji snižava šećer u krvi. Njihov učinak je povećan prisutnošću vitamina C. Nije posve slučajno da doručak kombinira sok od naranče i zobene pahuljice.

4. Bit ćete puni energije.

 

k3

Zobena kaša je bogata ugljikohidratima i pruža više energije za tijelo. Preporuča se konzumirati blago suhu zob, jer ćete se osjećati zadovoljni duže vrijeme, izbjegavajući potrebu za drugom hranom.

5. Gubit ćete težinu.

k4

 

Dnevna konzumacija zobene kaše pomaže poboljšanju metabolizma, ubrzavajući gubitak težine. Doručak na bazi zobenog mesa tijekom dugog vremenskog razdoblja omogućuje nam da se suzdržimo od prekomjernog unosa kalorija.

Polagani ugljikohidrati sadržani u njemu omogućuju nam regulaciju apetita i tjeskobe i održavanje normalnih razina šećera u krvi. Hranjivi sastojci u njemu ne samo da ubrzavaju metabolizam, nego također sprječavaju nakupljanje masnoća i toksina u tijelu, te sprječavaju prejedanje.

6. Holesterol će se smanjiti.

k5

 

Zob je sadržavao vlakno pod nazivom beta-glukan koji pomaže u smanjenju kolesterola u tijelu.

Zbog linoleinske kiseline i topljivih vlakana koja se nalaze u zobene pahuljice, pomaže smanjiti razinu triglicerida i lošeg kolesterola u krvi. Ove hranjive tvari "čiste" ostatke masnoća iz zidova arterija i štite naše tijelo od razvoja teških bolesti kao što su ateroskleroza, srčani udar i moždani udar.

7. Smanjit ćete rizik od srčanih bolesti.

k6

 

Zob je bogat dobrim zdrave masti i podržava srčane stanice i krvožilni sustav. Zahvaljujući antioksidantima prisutnim u zobenim zobi, smanjena je vjerojatnost oštećenja zidova krvnih žila pomoću slobodnih radikala ("lijepljenje").

8. Oslobodit ćete se probavnih problema.

 

k7

Stručnjaci preporučuju da dnevno jedu vlakna - bilo gdje 25 do 35 grama - jer je to idealno za dobru probavu. Samo mali dio zobi sadrži 1/5 preporučenog dnevnog unosa vlakana.

Zato je zobeno brašno savršeno za vašu dnevnu rutinu, a da ne spominjemo da će vlakna pomoći da održavate pravilno funkcioniranje vaših crijeva i tako spriječite da ih ispadnete.

Jesi li zobi svaki dan? Ili možda ćete početi jesti više od njega nakon čitanja ovog članka. Recite nam u komentarima!

Ne propustite