Zadržavanje VODE U ORGANIZMU može izazvati OPASNE PROBLEME: Razlozi zadržavanja vode u tijelu su opasni

Zdrav život
Zadržavanje VODE U ORGANIZMU može izazvati OPASNE PROBLEME: Razlozi zadržavanja vode u tijelu su opasni
.

Voda je veliki i značajan dio našeg tijela. Svaki dio nas sadrži čvrsti postotak vode. Međutim, ponekad naše tijelo može previše imati vode i ovo je štetno kako za vaše zdravlje tako i za vašu ljepotu.

Stanje tijela kada sadrži previše vode naziva se zadržavanje. Evo nekoliko znakova zadržavanja vode i načina na koje se to može nositi. 

Natečene noge i gležnjevi

1

Razlozi i simptomi: Sjediš cijeli dan u uredu? Ili možda vaš posao zahtijeva da stoji na nogama za duge smjene? Možete li učiniti bilo koji od onih bez puno kreće? To može rezultirati natečenim nogama i gležnjevima.

Možda ćete također osjetiti bol i osjećaj "teških nogu". Ovi simptomi će biti gori ako vaš odjevni kod uključuje visoke pete.

Kako se nositi s njom: legnite s nogama podignutim nekoliko puta dnevno. Odmorite se i neko vrijeme idite na šetnju. Nosite udobne cipele.

Zadržavanje vode u području trbuha

2

Razlozi i simptomi: Je li vaše razdoblje blizu? Koristite li kontrolu rađanja koja sadrži hormone? Ili ste na hormonskoj nadomjesnoj terapiji? Bilo koji od tih može uzrokovati otečen i "teški" trbuh.

Kako se nositi s tim: Ako je stanje pre-menstruacije, trebalo bi otići nakon par dana. Ali ako je povezan s vašim lijekovima, možete se obratiti svom liječniku. Također biste trebali otići liječniku ako se vaš nadut trbuh kombinira s boli ili drugim neugodnim simptomima.

Natečene noge i trbuh

3

Razlozi i simptomi: Jeste li lako postali bez daha ili se često osjećate slabim i neugodno? Osjećate li se kratki dah ili je povišena brzina otkucaja srca?

Ako se ti simptomi pojave bez jasnog razloga, idite se savjetujte s liječnikom. Ove, u kombinaciji s natečenim nogama i trbuhom, mogu biti znak da imate srčane probleme.

4
Kako se nositi s tim: Posavjetujte se sa svojim liječnikom i slijedite upute koje ste dobili od njih. Redovito provjeravajte zdravlje i smanjite količinu soli u prehrani.

Natečeno lice (posebno područje oko očiju)

5

Razlozi i simptomi: Što se sastojala od večernjeg obroka? Je li to bilo slanog zalogaja, brze hrane ili nešto iz limenke? Ako da, onda ne čudi da se probudite s lice natečenim.

Kako se nositi s tim: Ovo stanje nakon nekog vremena prolazi prirodno. Da biste je izbjegli, smanjite količinu soli i konzervansa u prehrani.

Natečene i bolne noge

66

Razlozi i simptomi: Vene na nogama izgledaju veće? Je li se promijenila boja vaše kože? Imate li osip?

Oni mogu biti simptomi problema s venom. Iz nekog razloga, vaše vene ne rade na način na koji trebaju ili bi mogli imati krvni ugrušak.

Kako se nositi s tim: Posavjetujte se sa svojim liječnikom. Možda ćete morati početi uzimati lijekove ili čak operirati. Slijedite svoje recepte točno i dopustite da se vaše noge dovoljno odmaraju.

Nositi par visokokvalitetnih kompresijskih čarapa može biti korisno.

Drugi uobičajeni simptomi koji mogu uzrokovati zadržavanje vode:

7

Trudnoća
Nuspojave lijekova

8

Bolest u plućima ili drugim organima, uključujući rak
Zraćno putovanje
pothranjenost
Ne zaboravite da zadržavanje vode treba smatrati opasnim samo ako se pojavi bez jasnog razloga ili ako se kombinira s drugim simptomima poput boli, osipa ili groznice.

Opća pravila suočavanja s zadržavanjem:

99

Održavajte zdravu prehranu i smanjite količinu soli u hrani. Obavezno uključite matice, banane, avokado, agrum i zeleno povrće u prehrani.

Posavjetujte se s liječnikom ako se zadržavanje osjeća abnormalno ili ako se kombinira s drugim simptomima (bol, osip, itd.).
Ako je propisano, redovito uzimate lijekove i slijedite upute liječnika.
Razmislite o upotrebi posebnih kompresijskih čarapa, ali prije kupnje para uputite se svom liječniku.
Jeste li ikada doživjeli zadržavanje? Kako se nositi s tim? Recite nam u komentarima!

Novi.ba

Ne propustite