Roditelji moraju da promijene IME DJETETA, ILI ĆE TO URADITI SUD: Nećete vjerovati šta je razlog!

Zanimljivosti
Roditelji moraju da promijene IME DJETETA, ILI ĆE TO URADITI SUD: Nećete vjerovati šta je razlog!
.

Ovaj nesvakidašnji  slučaj dogodio se zbog primjene predsjedničkog iskaza po kom sva novorođena djeca moraju bili nazvana u skladu sa polom. Naime, roditelji koji su nazvali svoju kći Blu moraće da promijene njeno ime, naredio je sud u italijanskom Milanu.

Roditelji, Vitorija i Luka ostali su zapanjeni kad su dobili poziv za saslušanje ove sedmice i naredbu da moraju izabrati neko "tradicionalno" ime djevojčici, ili će to umjesto njih učiniti sud.

r2

Godinu i po stara beba već ima rodni list na ime Blu (što na italijanski znači plava boja).

 

"Od prvog dana Luka mi je rekao da želi da se naša kćerka zove Blu i ja sam izabrala Blu jer je to boja pete čakre koja je simbol uravnoteženosti i sklada. Plava je boja beskonačnosti", rekla je Vitorija.

r1

"Kad smo se pojavili upozorili su nas da bismo mogli imati problema zbog imena. Svake godine, prema statistici, oko sedam djevojčica i dječaka nazvano je Blu. Posebno nismo očekivali da ćemo morati da mijenjamo njeno ime godinu i po dana kasnije, kad već i sama zna da je njeno ime Blu i kad je već upisano svuda", rekao je Luka.

 

Ovaj bizaran slučaj dogodio se zbog primjene predsjedničkog iskaza po kom sva novorođena djeca moraju bili nazvana u skladu sa polom.

r3

"To je moderno ime bazirano na engleskoj riječi "blue" i tako ne može biti nazvana osoba ženskog pola, u rodni list mora se unijeti žensko ime koje roditelji mogu predložiti tokom saslušanja", piše u obrazloženju suda.

ro

Luca i Vitorija planiraju da se bore i tvrde da postoji nekoliko devojčica u Italiji i širom sveta koji se već zovu Blu ili su nazvani po drugim bojama poput Verde (zelena). Inače, imena u Italiji prilično su tradicionalna: dečaci se najčešće zovu Frančesko, Andrea ili Mateo, a devojčice Sofija ili Đulija.

Ne propustite