Dubrovnik: Još dvije osobe hospitalizirani sa sumnjom na ospice

Region
Dubrovnik: Još dvije osobe hospitalizirani sa sumnjom na ospice
.

U dubrovačkoj Općoj bolnici su hospitalizirane još dvije osobe sa sumnjom na ospice, a ravnatelj  dr. Marijo Bekić rekao je u četvrtak kako se službeni nalazi još čekaju, no od danas je u bolnici zabranjen posjet bolesnicima.

Dva nova pacijenta s kliničkom slikom ospica nisu djelatnici dubrovačke bolnice, ali su bili u bolnici, a potvrda jesu li zaista zaraženi trebala bi stići najranije u petak popodne.

Napomenuo je kako su svi oboljeli cijepljeni u 80-tim godinama prošlog vijeka.

„Njihovo obolijevanje može imati veze s nekim propustima prilikom cijepljenja. Svi oni tvrde da su primili prvu dozu cjepiva, ali nisu sigurni jesu li i drugu“, istaknuo je ravnatelj Bekić za hrvatske medije.

Muškarac iz Stona zaražen ospicama hospitaliziran je 25. maja dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući.

Drugi slučaj zaraze ospicama, potvrđen je u ponedjeljak, 4. juna kod zaposlenika dubrovačke Opće bolnice, a treći slučaj kod jedne djelatnice bolnice u utorak, 5. juna.

U srijedu, 6. juna, je potvrđen i četvrti slučaj, i to kod trećeg zaposlenika bolnice, mladog liječnika P. M. koji se zarazio ospicama na dežurstvu, iako je bio cijepljen.

Posjeti zaraženima su zabranjeni.

Ne propustite