STIDJELA SE DA OBUČE CRNU MAJICU ZBOG PERUTI: Evo kako ju je uklonila na prirodan način

Praktična žena
STIDJELA SE DA OBUČE CRNU MAJICU ZBOG PERUTI: Evo kako ju je uklonila na prirodan način
.

Perut se može pojaviti u bilo kojoj dobi, međutim, veća je vjerovatnost da to bude između 20 i 30 godina. Takvo neugodno stanje obično može dovesti do suhog vlasišta, gubitka kose i negativno utječe na vaše samopouzdanje.

Ovo su neki učinkoviti prirodni načini da se riješimo perut:

1. Ulje čajevca

 

p1

Čak i 5% prisutnosti ulja čajevca u vašem šamponu može značajno poboljšati stanje vaše vlasišta. Kada je riječ o peruti, ulje čajevca može biti spasilac jer pruža neposredne učinke zahvaljujući antibakterijskim i antifungalnim svojstvima.

Kako koristiti:

Jedan od načina je da jednostavno dodate 8 do 10 kapi ulja čajevca u 200 ml bocu šampona. Operite kosu onako kako biste inače htjeli, ali dopustite šamponu da uđe na vlasište da bi malo dopustio da apsorbira prednosti ulja čajevca. Zatim temeljito isperite.
Drugi način korištenja može biti u svakodnevnom ulju - predlažemo nešto prirodno poput bademovog ulja ili kokosovog ulja. Tri četvrtine redovitog ulja zahtijevalo bi 15 kapi ulja čajevca. Stavite smjesu u kosu, masirajte ga u vlasište, držite je preko noći i operite ju sljedećeg jutra.
2. Jabukovo sirće

 

p2

Antifungalna svojstva nefiltriranog i potpuno organskog sirćeta od jabuke mogu se koristiti za liječenje svrbežne i suhe kože koja uzrokuje perut. Sadržaj kiseline prisutan u jabučnom octa mijenja pH skalp, što ga čini teže za kvasac raste.

Kako koristiti:

Umiješajte sirće s vodom u jednakom omjeru.
Nakon pranja kose, dodajte smjesu dok je vlažna.
Smjesa se treba masažirati u kožu i zatim ostaviti 15 minuta prije nego što ga isperete.
3. Kokosovo ulje

 

p3p3

Kokosovo ulje često se spominju neki ljudi kao "blagoslov za kosu" jer nema problema s kosom koji se ne može izliječiti. Kokosovo ulje ima antifungalna svojstva koja pomažu u liječenju prhuti. Sadrži i laurinsku, kaprilnu i kaprinsku kiselinu, omogućujući joj da hrani oštećenu kosu.

Kako koristiti:

Zagrijte značajnu količinu kokosovog ulja (po dužini vaše kose) u zdjelu.
Utrljajte ulje u kožu i kosu 5 minuta.
Ostavi ga preko noći.
Ujutro ga isperite svojim uobičajenim šamponom.
4. Sirovi med

 

p4

Med nudi mnoge iznenađujuće prednosti kada se koristi u svom sirovom obliku. Med je prirodni humectant, što znači da drži vlagu kose koja ga sprječava da umre. Osim toga, ona ulijeva kosu s nekoliko vitamina poput vitamina A, B, C, D, E i B-kompleksa. Uz to, ona pruža nekoliko bitnih minerala poput kalcija, magnezija, kalija, itd. Sirovi med je također vrlo učinkovit protiv prhuti i seborrheic dermatitis.

Kako koristiti:

Smokrite kosu.
Razrijedite med (90% meda i 10% vode).
Utrljajte ga u vlasište 3-5 minuta, a zatim pustite da sjedne na vlasište nekoliko sati.
Isperite ga vodom.
5. Soda 

p5

Natrij bikarbonat, ili obično poznat kao soda za pečenje, dokazano je da je korisno na 40 dermatophytes, 18 yeasts i 12 plijesni povezanih infekcija na različitim dijelovima tijela. Soda za pečenje je također izvrstan piling, pa ga nanosite na kožu i uklonit ćete mrtve stanice kože. Sada, kao soda za pečenje je također osnovno / alkalno u prirodi, ona također pomaže uravnotežiti pH vlasišta.

Soda za pečenje ima nekoliko prednosti na koži kao svoju moćnu tvar.


Kako koristiti:

Dodajte kvalitetnu soda za pečenje na svoj redoviti šampon i koristite ga kao što biste inače htjeli.
Također možete koristiti kombinaciju jabučnog octa i sode za pečenje zajedno. Samo napravi smjesu, nanesite je na vlasište i isperite ga.
Napravite mješavinu sode bikarbone i ružinog ulja, nanesite je na vlasište, držite je 2-3 minute i zatim ga isperite hladnom vodom.
NEMOJTE koristiti soda za pečenje izravno na kožu - uvijek ga koristite neizravno.

7. Limun

 

p7

Limun je najpoznatiji, najčešći i najpristupačniji lijek za prhuti. Balansira pH skalp i liječi svrbež u tom procesu. Limun također pomaže da se riješi viška masti i ulja iz vlasišta što smanjuje širenje kvasca koji uzrokuje perut.

Kako koristiti:

Nanesite sok od limuna na vlasište.
Držite ga na 35-40 minuta.
Isperite ga vodom.

Perut može doći bilo kome u bilo koje vrijeme. Ako ste ga ikada iskusili, što ste učinili da biste ga oduzeli? Podijelite svoje priče s nama u komentarima!

Novi.ba

Ne propustite