Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u našoj zemlj bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, došlo je do povećanja oblačnosti. Do kraja dana, lokalno se očekuju i padavine. 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan Sedlo 20, Prijedor 23, Sokolac i Trebinje 24, Livno i Sarajevo 25, Sanski Most i Stolac 27, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Široki Brije i Tuzla 28, Banja Luka i Grude 29, Brčko, Doboj, Mostar i Zvornik 30 stepeni.

l-am

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uvjeti i za pojavu grada. U Krajini i većem dijelu Posavine, uglavnom bez padavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu i sjeveru od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana, povećanje oblačnosti. Poslije podne, na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Ne propustite