ILMA KARAHMET ZA NOVI.BA: „Došlo je vrijeme da se vratim i za moju vjernu publiku pripremim nove pjesme“

Bosna i Hercegovina
ILMA KARAHMET ZA NOVI.BA: „Došlo je vrijeme da se vratim i za moju vjernu publiku pripremim nove pjesme“
.

Ilma Karahmet je prije gotovo pet godina svojim anđeoskim glasom osvojila kompletan region, ali i žiri talent showa u kojem se tada natjecala.

Tada je Ilma otpjevala pjesmu Zorice Kondže ''Ima jedan svijet'' i doslovno preko noći postala prava zvijezda. Danas ima svoje pjesme kojim osvaja srca mnogih, a o dosadašnjim iskustvima, ali i planovima za dalje, Ilma je govorila za Novi.ba.

 

#nature #lovequotes #emotions @photograpy by @sedin_lakaca

Objavu dijeli Ilma Karahmet (@ilmakarahmet_official)

Novi.ba: Vjerovatno je to uvijek prvo pitanje, ali kada ste otkrili svoju ljubav prema muzici, i kada ste shvatili da je to ono čime se želite baviti?

Ilma: Da to je pitanje koje me često novinari pitaju i koje vrlo rado odgovorim jer je to dio priče moga djetinjstva koje su mi roditelji pričali i kojeg se rado prisjetim. Moje prvo interesovanje bilo je kada sam imala 5 godina, a voljela sam biti uz svoga oca Dženana koji je svirao harmoniku i klavir. Bilo mi je to interesantno i trudila sam se da pjevam uz njega.  Kada bi svirao neke pjesme i dok sam uz njega pjevala dešavalo se da bi mijenjao intonacije, a ja sam to osjećala i pratila svojim glasom. Vremenom moj otac vidio je da sam nadarena i da mi je Bog podario talenat za muziku. To je od prilike bio moj prvi susret sa muzikom kada sam počela da pjevam.

Novi.ba: Iz sadašnje perspektive, smatrate li X Factor svojom odskočnom daskom, i da li biste ponovili to iskustvo?

Ilma: Definitivno "X Factor" bio je moje predivno iskustvo i pomogao mi je mnogo u poslu kojim se danas bavim a to je muzika. Velika većina publike me se sjeća od samog učešća na "X Factoru" i to je bilo jedno veliko iskustvo za mene s obzirom na to da sam bila dosta mlada u takmičenju. Moram priznati da mi je danas mnogo lakše jer sam rano prošla sva ta iskustva na nastupima i sl.

Novi.ba: Prije nekoliko dana je, ako se ne varamo, završilo jedno poglavlje u Vašem životu, koji su planovi za dalje?

Ilma: Mnogo je planova i obaveza ali definitivno moj cilj je ozbiljna muzička karijera i težim ka tome. Ne zapostavljam ni svoje školovanje jer sam posvećena fakultetu pored muzike. Nakon pauze od skoro 4 godine poslije takmičenja u "X Factoru", ozvaničila sam svoj povratak muzici i to sa pjesmom "Ne zovi me tugo". U periodu pauze često su me fanovi pitali kada ću da snimim nešto novo i eto došlo je vrijeme da se vratim i za moju vjernu publiku pripremim svoje nove pjesme.

Novi.ba: Kada možemo očekivati nove pjesme i postoji li neko s kime biste posebno voljeli snimiti duet?

Ilma: Poslije pjesme "Ne zovi me tugo" snimili smo i objavili pjesmu "Zaledi grijeh" koja je također dobro prošla kod publike. Posebno me raduje činjenica kada vidim mlade takmičare u emisijama "Neki novi klinci" na Grandu koji pjevaju moje pjesme u takmičenjima.  Uskoro pripremamo moju novu pjesmu koja bi trebala ove  godine ugledati svjetlo dana. Na svemu tome vrijedno radimo gospodin Amil Lojo i moja malenkost. Imamo mnogo ideja i planova ali čekamo pogodan trenutak i priliku da realizujemo ono što bi bilo najbolje. U međuvremenu snimimo i po neki "cover" domaćih ili stranih pjesama, a sve to da našu publiku počastimo novim stvarima. Razmišljam o duetu ali još uvijek nisam sigurna s kim bih snimala.

Novi.ba: Ko je Vaša najveća podrška u tome što radite, i šta smatrate 'tajnom' svoga uspjeha?

Ilma: Imam veliku podršku svoje porodice koja me prati od samog početka. Svakodnevno dobivam podršku mojih fanova i publike, a nekako me to sve pokreće da budem što bolja i da svaku pjesmu donesem u najboljem svjetlu i sa mnogo emocija. Ne mislim da imam neku tajnu uspjeha, ali pored talenta u ovom poslu morate se mnogo truditi i raditi a svakako i ulagati. Poslije svega ovoga vidite rezultate, ali rad i disciplina su najbitniji...

Novi.ba: Imate li neku poruku za mlade muzičare kojima ste možda upravu Vi uzor, i žele da krenu Vašim putem?

Ilma: Poručila bih svim mladim muzičarima da pod ovim nebom ima mjesta za sve samo je bitno da imaju svoj cilj i da budu strpljivi. Kao što sam prethodno rekla rad, disciplina i upornost su veoma bitni u ostvarivanju svojih ciljeva. Bez obzira koliko ovaj poziv izgledao atraktivan i privlačan isto tako je težak i nosi svoje slatke problemčiće. Međutim nema ništa savršeno i to prihvatite sastavnim dijelom cijele priče.

ilma1

 

Ne propustite