9 jednostavnih načina za uklanjanje ogrebotina na staklima naočara

E buraz
9 jednostavnih načina za uklanjanje ogrebotina na staklima naočara
.

Koliko god da dobro brinemo o naočarima, ponekada nam se čini da se mrlje i ogrebotine pojavljuju bukvalno niotkuda. Nismo sigurni kako je to uopšte moguće, ali smo sigurni da i vas to nervira, kao i nas. Naočare nisu nimalo jeftine i posljednje što želimo jeste neka ružna ogrebotina na njima. Zato vam danas otkrivamo brze, jednostavne i što je najvažnije, jeftine načine da se riješite tih dosadnih ogrebotina sa vaših naočara. Zahvalite nam se kasnije.

1. Soda bikarbona i voda

1

Pomješajte jednu kašiku sode bikarbone sa jednom kašikom vode, tako da dobijete pastu. Obrišite naočare mikrofiber krpom i namažite ih ovom pastom. Potom je isperite.
2. Bijelo sirće

2

Pomješajte bijelo sirće i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, pa njom ispolirajte ogrebotine.
3. Alkohol

3

Navlažite mikrofiber krpu mješavinom alkohola i sode bikarbone, pa njome istrljajte ogrebotine i mrlje na naočarima.
4. Šampon za bebe

4

Sipajte malo šampona na mikrofiber krpu i istrljajte ogrebotine na naočarima. Sapunica će takođe stvoriti zaštitni sloj na naočarima.
5. Deterdžent za pranje sudova

5

Pomješajte nekoliko kapi deterdženta i bilo kog sredstva za čišćenje stakla koje imate u domaćinstvu i tom mješavinom uklonite prljavštinu, mrlje i masne fleke sa vaših naočara.
6. Sapun i voda

6

Nekada su jednostavne stvari najbolje: pomješajte sapun i vodu da napravite sapunicu, umočite mikrofiber krpu i njome očistite naočare. Ova prosta tehnika sjajno uklanja ogrebotine, a ako ne budete zadovoljni, uvijek možete dodati malo sode bikarbone.
7. Sredstvo za poliranje

7

Bilo koje sredstvo za poliranje može da ukloni površinske ogrebotine sa naočara, samo je važno da povedete računa da ne sadrži aceton.
8. Pasta za zube

8

Uzmite običnu pastu za zube (vodite računa da bude bez ukusa i da nije za izbjeljivanje zuba) i vatu. Sipajte malo paste na vatu i trljajte ogrebotine oko 10 sekundi, a onda isperite.
9. Vosak za automobile

9

Vjerovali ili ne, vosak za automobile može sjajno da očisti vaše naočare! Sve što je potrebno jeste da sipate malo voska na naočare i da ih nježno obrišete mekanom krpom. Kada završite, ne zaboravite da isperete naočare vodom. Ovo će ukloniti sve površinske ogrebotine.

Ne propustite