Učinkovite dnevne vježbe za žene nakon 40 godina

Praktična žena
Učinkovite dnevne vježbe za žene nakon 40 godina
.

Početak srednjeg vijeka je kritična tačka u životu. Prema Ken Fox, profesor vježbanja i zdravstvene znanosti na Sveučilištu Bristol, to je sredinom 40-ih godina kada se mišićna masa počinje smanjivati, a masni naslage počnu graditi. To može dovesti do pretilosti, dijabetesa, visokog krvnog tlaka, srčanih tegoba, moždanog udara i nekih oblika raka.

Mi smo vam pripremili nekoliko vježbi koje možete napraviti svaki dan kako biste smanjili te rizike.

1. Nemojte dopustiti da vaš metabolizam usporava

 

vc

Kardio visokog intenziteta stimulira naš metabolizam, što je više nego potrebno motivirati nakon određene dobi. Da bismo spriječili usporavanje metabolizma, trebali bismo ovo vježbati jednom ili dva puta tjedno. Započnite s jednom skupom od 3 ponavljanja i svaki put dodajte još jedno ponavljanje. Nemojte se previše naglašavati.

2. Držite čvrsto  leđa

 

vc1

Svaka žena želi imati okrugli stražnji dio, ali čak i najsretniji koji su je imali prirodno bez ikakvog treninga, početi će ga izgubiti nakon 40. godine zahvaljujući smanjenju mišićne mase. Pravilno učinjeni čučnjevi (s ravnim leđima i koljenima točno iznad stopala) mogu tonirati cijelo tijelo i spriječiti ozljede poboljšavajući vašu fleksibilnost.

3. Boriti se i spriječiti bol u leđima

vc2

Učiniti ovu vježbu 90 sekundi 3 puta tjedno je sjajan način toniranja svih jezgri mišića našeg tijela. Osnaže naš abs, mišiće prsnog koša i one koji okružuju kralježnicu. Naš cijeli midsection zateže i podržava naše donjeg dijela leđa.

4. Zaštitite se od artritisa

vc3

 

 

Kronična bol u zglobovima može napasti odrasle osobe svih dobnih skupina, tako da nikad ne prerano za početak sprječavanja i jedan od najboljih načina za to je trening snage. Ne morate provoditi sate podizanjem velikih utega. Činjenice za prekomjernu prešu s 1-3 kg u svakoj ruci 2-3 puta tjedno mogu činiti čuda za svoje tijelo.

5. Neka vaša stražnjica odmara

vc5
Sjedenje cijeli dan u uredu može deaktivirati našu stražnjicu koja usporava brzinu kojom naše tijelo gori kalorije - metabolizam.

 

6. Nemojte dopustiti da sarkopenija uzme mišiće

vc6

Sarkopenija je degenerativni gubitak skeletnog mišića povezanog sa starenjem. Dakle, ako želite spriječiti loš položaj i bolove leđa i ramena, vrlo je važno jačanje mišića vaših leđa i ramena.

7. Zaštitite svoje srce

 

vc7

Kardio s niskim udjelom izvrstan je način za žene starije od 40 godina za održavanje zdravog srca. Ali ako zaista želite da vaše zdravlje srca ima koristi, morate vježbati na 80% maksimalne brzine otkucaja srca najmanje 30 minuta, 3 do 4 puta tjedno. Ako je 10 težak kao što možete učiniti na skali od jedan do deset, onda biste trebali raditi na razini od 8.

8. Aktivno živjeti

vc8

 

Pješačenje je najjednostavnija i najbolja vježba koju svatko može učiniti. Dok gori kalorije, tonizira naše tijelo, poboljšava naše raspoloženje, također ne troši naše krhke zglobove, što je vrlo važno nakon određene dobi.

9. Opustite se

vc9

 

 

Sredovječne žene sklone su depresiji, kaže John Hopkins Medicine, jedan od vodećih zdravstvenih sustava u Sjedinjenim Državama. Yoga povećava neurotransmiter koji regulira raspoloženje, što je neophodno u borbi protiv depresije. Također smanjuje stres i razinu anksioznosti.

Znaš li druge vježbe koje su dobre za žene starije od 40 godina? Podijelite ih s nama u komentarima.

Ne propustite