NAPOKON OTKRIVENO: Evo zašto mladoženja ne smije da vidi vjenčanicu prije vjenčanja

Zanimljivosti
NAPOKON OTKRIVENO: Evo zašto mladoženja ne smije da vidi vjenčanicu prije vjenčanja
.

Od davnina se vjeruje  da je nesreća ako mladoženja vidi vjenčanicu svoje izabranice prije vjenčanja, ali znate li zbog čega je tako? Donosimo vam u nastavku teksta stvarnu istinu koja se skriva iza ove tradicije.

v1

Smatra se da je nesreća ako mladoženja vidi vjenčanicu prije vjenčanja

v4
Jedna od najpoznatijih vjenčanih tradicija je ona da mladoženja smije vidjeti vjenčanicu tek na vjenčanju, nikako prije jer se vjeruje da će kršenje te tradicije bračnom paru donijeti nesreću.

v5
Jedna od najpoznatijih vjenčanih tradicija je ona da mladoženja smije vidjeti vjenčanicu tek na vjenčanju, nikako prije jer se vjeruje da će kršenje te tradicije bračnom paru donijeti nesreću

Jeste li se ikada zapitali otkuda to vjerovanje? Riječ je zapravo o običaju koji je nastao u davna vremena dok je bilo uobičajeno da se brakovi dogovaraju. Dogovoreni brakovi podrazumijevali su i da se mladoženja i mladenka prvi put u životu vide tek na vjenčanju.

v3

Mladoženji nije bilo dozvoljeno vidjeti ženu s kojom će se vjenčati prije vjenčanja kako se kojim slučajem ne bi predomislio čime bi propao dogovor između obitelji mladoženje i mladenke koji je uključivao i ekonomske aspekte te je više nalikovao nekom poslovnom dogovoru nego nečemu što ima veze s ljubavi. 

v2

S obzirom na to da nije smio vidjeti mladenku prije vjenčanja, mladoženja isto tako nije mogao vidjeti ni njenu vjenčanicu. U nekim kulturama mladenka uopće nije smjela isprobavati vjenčanicu prije vjenčanja već ju je prvi put odjenula tek na sam dan vjenčanja.

Ne propustite