Od ponedjeljka obustava saobraćaja u Ulici Sutjeska

Bosna i Hercegovina
Od ponedjeljka obustava saobraćaja u Ulici Sutjeska
.

Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo od ponedjeljka 4. juna 2018. godine Ulica Sutjeska biće zatvorena za saobraćaj motornih vozila. Od ranih jutarnjih sati građevinska firma „Bosman“ će započeti sa radovima na sanaciji saobraćajnice i pješačke staze u pomenutoj ulici koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“.

Zabrana saobraćanja motornih vozila će biti na snazi do 4. jula ove godine. Početna stanica za autobuse koji su do sada saobraćali iz Ulice Sutjeska će, tokom izvođenja radova, biti u Ulici Koševo, počev od raskrsnice sa Ulicom Gabelina.

Navedeni radovi će biti izvedeni na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji pomenute ulice kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić. Vrijednost projekta iznosi gotovo 160.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

Glavni projekat za sanaciju Ulice Sutjeska, ukupne dužine 145 metara, koja je smještena između Alipašine i Koševo je uradilo Javno preduzeće „Zenica“.

Predviđeno je kompletno uklanjanje asfalta duž saobraćajnice širine šest metara, kao i trotoara i ivičnjaka. Odvodnja površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzročnika oštećenja asfaltne strukture, će biti riješeno priključenjem novih slivnika na postojeću kanalizaciju, te ugradnjom tri nova reviziona okna.

Prije asfaltiranja će biti urađena nivelacija šahtova i šibera za vodu.

 

Ne propustite