OVE SIMPTOME NE SMIJETE NIKAKO ZANEMARITI: Brinite o svojim očima, vaše oči moraju ostati zdrave

Objavljeno:31.05.2018 - 22:33
A A A Times Arial

Naše su oči naše bogatstvo, najvažnije osjetilo putem kojeg primamo 90 posto svih informacija iz okoline. Pomoću njih vidimo stvari, boje, prirodne ljepote, ljude, njima „komuniciramo“, njima se upoznajemo, stvaramo sliku, njima sanjamo.

oo

Zbog današnjeg stila života i opće digitalizacije, sve više ljudi pati od sindroma računalnog vida koji je direktno povezan s najčešće cjelodnevnim gledanjem u računalo i odnosi se podjednako na sve generacije.

Ovo je sedam dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da posjetite očnog ljekara:

Dugo niste bili kod očnog ljekara? A znate li šta sve, osim pogoršanja vida, može da vas sačeka u ordinaciji kod oftalmologa?

 

Niste provjerili vid više od godinu dana


Uvedite pravilo da jednom godišnje posetite oftalmologa. Lekari kažu da je to dovoljno da lekar otkrije bolest u ranoj fazi. Ne zaboravite da je šteta veća što duže čekate, a problem retko prođe sam od sebe.

 

Često imate glavobolju

g


Jedan od razloga za učestale glavobolje može biti problem sa očima. Na primer, zamor očiju zbog lošeg vida ili nošenje neodgovarajućih naočara i sočiva mogu izazvati nesnosan bol u glavi.


Zamućen vid

g1


Ako vam je vid zamagljen, to je signal da što prije posjetite lekara. Najvjerovatnije vam vid zahtjeva korekciju.


Oči su vam često suzne

g3


Ako su vam danima oči pune suza, odlazak kod ljekara je neminovan jer se mora otkriti razlog za to. Možda problem nije samo s vidom, možda imate neku očnu infekciju.

 

Bol u očima

g4


Bol je često pratilac suoće očiju. To takođe može da bude znak infekcije.

 

Crvenilo

g5

I ovaj simptom često je znak da imate problema sa očima. Možda je to samo privremeno, izazvano osetljivošću, ali može biti i simptom očne infekcije. Imajte na umu da su infekcije oka zarazne i da mogu naškoditi i vašim najbližima.


Korišćenje nove kozmetike


Ukoliko vam neki kozmetički proizvod izaziva iritaciju oka, nemojte ga koristiti. Kada kupujete šminku, obavezno proverite da li na njoj postoji oznaka da je namenjena onima sa osetljivim očima.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!