Ova hrana je OTROV: Ovih 7 namirnica bacite u smeće, UNIŠTAVAJU VAM TIJELO

Porodica i zdravlje
Ova hrana je OTROV: Ovih 7 namirnica bacite u smeće, UNIŠTAVAJU VAM TIJELO
.

Kada odaberemo zdravu hranu u supermarketu, nadamo se da ćemo kupiti nešto korisno za sebe i našu porodica. Ali istraživanja pokazuju da čak i najobičnija hrana može biti opasna.

Ovo je popis namirnica koje mogu naškoditi vašem tijelu i pronašli načine kako izbjeći probleme i uživati ​​u svim ukusnim jelima koja vam se sviđa.

1. Salata

 

s

Znanstvenici iz Centra za znanost u javnom interesu analizirali su statistiku proteklih 12 godina. Pokušavali su otkriti koja je hrana dovela do najvećeg broja slučajeva trovanja hranom. Zelena se ispostavilo da je broj jedan. Odgovorno je za 363 epidemije s 13.568 poznatih slučajeva trovanja. Dakle, čak i ako je salata dobro napunjena i "spremna jesti", bolje je oprati ga prije nego što ga stavite na tanjur.

2. Jaja

 

s1s1

Infekcija salmonele koja može dobiti jaja iz izmeta zaražene piletine može biti opasna, posebno za djecu, starije osobe i osobe s slabim imunološkim sustavom. Ako vidite da ljuska nije sasvim čista, bolje je provesti jednu minutu pranja jaja prije nego što pripremite kajgana jaja i hranite cijelu obitelj.

 

3. Piletina

 

s2

Jedna kapljica soka sirovih piletina ima dovoljno Campylobacter bakterija da bi zarazila osobu. Ova bakterija uzrokuje groznicu i gastrointestinalne probleme. Bakterije se vrlo brzo šire dok operujemo meso jer završava na rukama, pregaču, šalterima itd. Kako biste bili sigurni, smanjite kontakt s sirovom piletinom i operite ploču za rezanje i noževe daleko od ostalih jela (mi čak predlažemo da ih pere u kipućoj vodi).

4. Tuna

 

s3

Kada je riba odmrznuta i pohranjena na pogrešan način, formira se toksični protein nazvan skomrotroksi. To može uzrokovati otrovanje hrane koja dovodi do osipa, povraćanja, bolova u trbuhu, proljeva, visokog otkucaja srca, pa čak i gubitka vida.

Rješenje: trebali biste odmrznuti tune bez dopuštanja kontakta s zrakom. Izvadite ga iz zamrzivača i stavite je na najnižu policu u hladnjaku bez otvaranja pakiranja. Riba koja teži 4 kilograma trajat će oko 24 sata da se odmrzne.


5. Sir

 

s4

Nema nikakvih toksičnih kemikalija u sirevi, ali u bilo kojoj fazi produkcije patogeni mikroorganizmi koji uzrokuju trovanja mogu ući u sireve. Postoji opasnost od hvatanja bruceloze i listerioze ako se tijekom proizvodnje prerađuju nepasterizirano mlijeko bolesnih životinja. Zato biste trebali kupiti samo sira od proizvođača koje poznajete i vjerujete.

6. Kobasice i mesni proizvodi

 

s5

Prema istraživanjima, 12% kobasica i drugih mesnih proizvoda inficirano je s E. coli i patogenim mikroorganizmima (listerioza i salmonella). Listerioza je osobito opasna kod starijih osoba, trudnica, novorođenčadi i djece prije dobi od jedne. Može uzrokovati oštećenje živčanog sustava, pa čak i meningitis.


7. Masno meso

 

s6

Stručnjaci su pronašli ostatke antimikrobnih lijekova, E. coli, salmonele i listeria u mljevenom mesu. Zato je bolje napraviti tanke ravne komade mesa i pržiti ih.

8. Koktel morskih plodova

 

s7

Istraživanja pokazuju da ova vrsta hrane sadrži puno više kvasaca nego što je dopušteno, što znači da postoje kršenja sanitarnih standarda tijekom proizvodnje. Jedite samo smrznuti plodovi mora ostakljeni ledom.

9. Soda

 

s8

Osim pretilosti i oštećenja jetre, još jedan razlog zbog kojeg biste trebali zatvoriti soda za piće je učinak koji ima na vaše kosti. Soda sadrži fosfornu kiselinu i kofein, što dovodi do smanjenja mineralne gustoće kosti (BMD) i konačno na osteoporozu.

Hoćete li slijediti preporuke koje dajemo u ovom članku? Recite nam u odjeljku komentara u nastavku!

Ne propustite