17 činjenica o hrani koja će vas ozbiljno impresionirati

E buraz
17 činjenica o hrani koja će vas ozbiljno impresionirati
.

Stvari koje susrećemo svaki dan često mogu sakriti mnoge misterije o kojima malo ljudi zna. Evo samo nekoliko fascinantnih, iznenađujućih i čudnih stvari koje smo saznali o hrani.

Čili papričice

1


Boja čili paprike zapravo ne otkriva ništa o svom ukusu. Zapravo bi trebalo da obratite pažnju na veličinu - što je manja, to će biti ljuća.

Avokado

2


Avokados su ozbiljno nepredvidljivi plodovi.

Još jedna o avokadama

3

Nikad, nikad ne hranite avokadom ptice, čak i ako to jasno žele. Vrlo je otrovno za njih.

Oreo kolačići

4


Geometrijski dizajn označen na Oreo kolačiću bi trebao biti varijanta logo-a Nabisco. Međutim, neki smatraju da to isto podsjeća na Krištinu Lorene koja nosi Viteški templar. Međutim, većina kupaca danas to vidi kao djetelinu sa četiri lista.

Banane

5


Možda zvuči ludo, ali komarcima su zapravo privlačni ljudi koji su nedavno konzumirali bananu. Možemo samo da pretpostavimo zašto je to slučaj.

Gravitacija

6
Gravitacija ima dobar smisao za humor i voli da vas ismijava kada želite piće. Kako možete da se nosite sa ovim?

Flaširana voda

7


U svakoj od ovih boca, voda je malo drugačija. Nikada nećete naći dva izvora vode koja su potpuno identična.

Obojena hrana

8


Obojena hrana  čini djecu hiperaktivnom, naročito ako je crvena ili žuta boja za hranu.

Kafa

9


Kafa pasulj nije zapravo pasulj - oni su bobice. Tačnije ime za njih su "bobice kafe".

Čaj

10


Nikad ne pijete čaj koji se ne pije svježe. Japanci imaju izreku: jučerašnji čaj griži od zmije. "Hladni čaj iritira zidove stomaka, toliko da bi Kinezi to shvatili kao otrov.

Med

11


Med je besmrtan. Najstariji med koji je i dalje jestiv ! Otkrio je 1922. godine Howard Carter - u grobu egipatskog faraona Tutankamona. Ispitali su ga biolozi i utvrdili da su i dalje pogodni za potrošnju.

Camembert sir

12


Camembert treba da se jede što je moguće bliže vremenu upotrebe, ali nikada poslije toga.

Jaja

13


Ako se jaje podigne na površinu kada se postavi u neku vodu, ona više nije pitka. Ovo se dešava jer se gasovi akumuliraju unutar jajeta jer postaje stariji, što dovodi do plutanja.

Još jedna zanimljiva stvar o njima - crvene tačke

14

To su zapravo krvave mrlje izazvani ruptiranim krvnim sudom tokom formiranja jajeta. Razlozi mogu biti uzrast kokoške i njene ishrane, ali ta tijela nisu nikakav znak da je kokoška  nezdrava ili je na bilo koji način maltretirana.

Kiseli krastavac

15


Kiseli krastavac pazi na vašu figuru. Njegova kiselost čini vaše tijelo do dvostruko efikasnije u procesiranju masti, što vam pomaže da izgubite težinu.

Čokolada

16


Ako jedete mali komad tamne čokolade prije obroka, ona će obogatiti vašu krv sa glukozom. Čak i ako ste veoma gladni, ovo će vas spriječiti da jedete previše, ostavljajući vas zasijane, ali ne pretjerano.

Hrana je najveća tajna

17

Hrana je uvijek noći ukusnija.

 

Ne propustite