Danas vanredna sjednica Anketnog odbora

Aktuelno
Danas vanredna sjednica Anketnog odbora
.

Zamjenik predsjednika Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Drago Kalabić izjavio je da bi danas u Banjaluci trebalo da bude održana vanredna sjednica ovog odbora, koju je zatražio zbog kršenja Poslovnika o radu.

Kalabić je rekao da ga je sekretar Anketnog odbora Dejan Popović informisao da bi sjednica trebalo da bude održana u 15.00 sati.

Kalabić je ranije izjavio da je zatražio vanrednu sjednicu, jer je saopštenjem Anketnog odbora, koje je objavljeno u nedjelju, 27. maja, kao odgovor na otvoreno pismo ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, grubo prekršen poslovnik o radu i ne predstavlja stav Odbora, već politički obračun njegovog predsjednika Branislava Borenovića.

U Anketni odbor su izabrani za predsjednika Branislav Borenović, narodni poslanik iz Poslaničkog kluba PDP-a, za zamjenika predsjednika Drago Kalabić, narodni poslanik iz Poslaničkog kluba SNSD-a i za članove Nedeljko Glamočak i Milanko Mihajilica, narodni poslanici iz Poslaničkog kluba SDS-SRS Republike Srpske, te poslanik stranke Napredna Srpska Goran Đorđić.

 

 

Ne propustite