Šta znače ove crvene tačke na koži: Ako iznenada primijetite OVO javite se doktoru što je prije moguće

Praktična žena
Šta znače ove crvene tačke na koži: Ako iznenada primijetite OVO javite se doktoru što je prije moguće
.

Ako iznenada pronađete zbunjujuću crvenu točku na koži, ne brinite. Evo zašto se pojavljuju i kako ih spriječiti širenje.

a

Angioma je mali benigni tumor koji se sastoji od krvnih žila. Postoje dva glavna razloga za njegov razvoj:

1. Dob. Mnogi ljudi dobivaju angiome u dobi od 30 ili više godina. U pravilu, u ovom slučaju to izgleda kao mala konveksna koleža trešnje i uglavnom se nalazi na tijelu, rukama i ramenima.

t

Takvi angiomi uzrokuju jednostavne promjene dobi kože i krvnih žila.

2. Zdravstveni problemi ili pogrešni životni stil. Ako angioma izgleda kao mjesto i počinje krvožilno grananje, može ukazivati ​​na probleme s jetrom, vaskularnim bolestima ili hormonskim neuspjehom.

t3
Ako iznenada primijetite da poznati crveni krt neočekivano mijenja veličinu, oblik ili je počeo krvariti, bolje se savjetujte s liječnikom što je prije moguće. Angiomi obično nisu razlog za žuriti u bolnicu. Ipak, da budete na sigurnoj strani, bolje je spomenuti ih na sljedećem zakazanom sastanku.

t2

Također je dobra ideja da pazite da se angiomi ne pojavljuju u budućnosti.

t1

Najbolja prevencija je zdrav stil života i uravnotežena prehrana. Pijte sokove i puno vode, jedite svježe povrće i ne zaboravite na zdrave masti poput avokada i maslinovog ulja. Ova jednostavna pravila pomoći će vam da zadržite svoju kožu čistom i mlađom, a vaše tijelo zdravo.

Novi.ba

Ne propustite