STANJE NA PUTEVIMA: Mjestimično vlažan kolovoz i jutarnja magla, mogući sitniji odroni zemlje ili kamenja

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Mjestimično vlažan kolovoz i jutarnja magla, mogući sitniji odroni zemlje ili kamenja
.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na dionicama ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja međunarodne manifestacije „Maraton stazama Branka Ćopića“, danas od 11 do 17 sati, dolazit će do povremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14 Bosanski Novi-Bosanska Otoka.

Također, zbog međunarodne atletske trke „VIVICITTA“, danas od 10 do 11:30 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-465 u Zavidovićima.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite