VREMENSKA PROGNOZA: Danas u Hercegovini pretežno sunčano

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Danas u Hercegovini pretežno sunčano
.

Jutros je u Hercegovini sunčano. U Bosni po kotlinama ima dosta niske naoblake. 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Sokolac 12; Ivan Sedlo i Sarajevo 14; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most i Srebrenica 16; Prijedor i Zvornik 17; Banja Luka i Tuzla 18; Bijeljina, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 20; Brčko 21; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 7hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni dio prijepodneva će biti dosta niske naoblake po kotlinama. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C. 

U Sarajevu dio prijepodneva oblačno. Zatim se očekuje sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C, saopćeno je iz Federalnog hirdimeteorološkog zvoda.

Ne propustite