Trampov tim odlazi ovog vikenda u Singapur TRAMP: Nema nesuglasica kada je riječ o Sjevernoj Koreji

Svijet
Trampov tim odlazi ovog vikenda u Singapur TRAMP: Nema nesuglasica kada je riječ o Sjevernoj Koreji
.

Američki predsjednik Donald Tramp danas je izjavio da je njegova administracija ujedinjena u svom pristupu Sjevernoj Koreji.

"Postoji NULA nesuglasica unutar administracije Tramp po pitanju pristupa Sjevernoj Koreji, a i da postoje (nesuglasice), ne bi bilo važno", poručio je Tramp na Tviteru.

Ovo njegovo saopštenje usljedilo je nakon izvještaja u medijima o sukobu Trampa sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Džonom Boltonom i državnim sekretarom Majkom Pompeom po pitanju pristupa Sjevernoj Koreji, u vrijeme kada se bliži dogovoreni samit Trampa i sjevernokorejskog lidera Kima Džong-una.

Bijela kuća je saopštila da Trampov tim odlazi ovog vikenda u Singapur da pripremi logistiku za mogući samit dvojice lidera.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders danas je izjavila da "pripremni tim za Singapur otići po planu, da pripremi sve za održavanje mogućeg samita".

Tramp je, kako agencija podsjeća, u četvrtak otkazao taj samit koji je zakazan za 12. jun, ali je već u petak nagovjestio da bi on ipak mogao da se dogodi.

Tim Bijele kuće će predvodiće Džo Hegin, zamjenik šefa osoblja operative.

Pripremni tim odlazi prije svih drugih predsjedničkih timova čiji je odlazak dogovoren.

Ne propustite