MEGHAN PONOVO PREKINULA KRALJEVSKU TRADICIJU: Primila poseban poklon, evo šta predstavlja

Zanimljivosti
MEGHAN PONOVO PREKINULA KRALJEVSKU TRADICIJU: Primila poseban poklon, evo šta predstavlja
.

Nekoliko dana uoči kraljevskog vjenčanja grb vojvotkinje od Sussexa trebao primiti njezin otac Thomas Markle, ali zbog zdravstvenih problema nije bi u mogućnosti da dođe, on je predan u ruke Meghan Markle tek nakon vjenčanja...

Samo nekoliko dana nakon što se udala za princa Harryja i postala vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle dobila je i poseban poklon, grb izrađen posebno za nju.

meghan-markle-1525704614

Kao što je to bilo u slučaju Kate Middleton, otac mladenke je trebao preuzeti grb, no zbog zdravlja Meghaninog oca on je uručen direktno njoj i time je prekršeno jš jedno kraljevsko pravilo.

Tradicija je prekinuta i tako što se djevojačko prezime mladenke ne nalazi na grbu, za razliku od onog kakvog je dobila Kate Middleton, koji ne samo da predstavlja porodicu Middleton, već na sebi ima i djevojačko prezime njezine majke Carole.

meghan4

'Grb je dizajniran za vojvotkinju od Sussexa, a sve je dogovoreno i odobreno od strane Njezinog veličanstva, kraljice, kao i gospodina Thomasa Woodcocka, iz College of Arms', stoji u službenoj izjavi Kensingtonske palače.

meghan-markle-1526401559

Sama Meghan Markle blisko je surađivala s College of Arms, kako bi krajnji dizajn bio osoban, ali i reprezentativan. Plava pozadina štita predstavlja kalifornijsku obalu i Tihi okean, dok dvije zlatne zrake preko štita simbol su sunčanog Los Angelesa, Meghaninog rodnog grada.

meghan2

Tri pera predstavljaju komunikaciju i snagu riječi, dok se iznad štita, na travi, nalaze zlatni makovi, službeni cvijet Kalifornije, kao i zimski cvijet koji raste u Kensingtonskoj palači, odmah ispred kućice u Nottinghamu u kojoj žive Harry i Meghan. Upravo ta dva cvijeta nalazila su se i u Meghaninom vjenčanom buketu.

Evo kako izgleda njen grb:

 

Ne propustite