Blogerka posjetila Hrvatsku i doživjela najveće rasističke uvrede! (VIDEO)

Šokantno!
Blogerka posjetila Hrvatsku i doživjela najveće rasističke uvrede! (VIDEO)
.

Šveđanka Tina Sharon je prije dvije godine posjetila je Hrvatsku i doživjela je nekoliko neugodnih, rasističkih incidenata o kojima je pričala u svom blogu.

“Bila sam Hrvatskoj i bilo je to predivno iskustvo. Ali…”, ovim je riječima blogerica Tina Sharon iz Švedske započela svoj video koji je naslovila “Rasizam u Hrvatskoj”.

Tina je Hrvatsku posjetila s prijateljicom koja je porijeklom iz Bosne i Hercegovine koja razumije hrvatski i koja je u nekoliko navrata shvatila kakve komentare Tina dobiva. Prvi incident je bio kada su posjetile beauty salon koji ima i solarij. Muškarci okupljeni na ulazu dobacili su tamnoputoj Tini na hrvatskom da bi trebala posjetiti solarij, njihov komentar razumila je njena drugarica i prenijela joj je, a ona se nije dobro osjećala zbog toga.

Sljedećeg dana opet se morala suočiti sa rasizmom, ovaj put je bilo na plaži. Tada joj je grupa muškaraca poručila kako bi trebali ići na plažu iako se jedna od njih ''već dobro ispržila''.

"Bilo mi je neugodno. Plaža je mjesto gdje si praktčno u donjem vešu, potpuno si izložen, a ja sam bila jedina tamnoputa osoba u gomili. Cijeli dan nisam bila raspoložena zbog toga", kaže Tina.

Blogerica je opisala i trenutak kad ju je jedan muškarac pitao da se fotka s njim samo zato što ima tamnu boju kože.

"Izdvojio me samo zbog boje moje kože, to je rasistički, ali pristala sam na fotografiju", kaže blogerica koja je tokom odmora odlučila ne nervirati se zbog takvih komentara i ne dopustiti da joj takvi pokvare odmor.

“Okrenula sam se oko sebe i vidjela sam da sam jedina crnkinja tamo okružena hiljadama bijelaca. Nikad veću neugodnost nisam doživjela'', kazala je blogerica.

 

Exploring Makarska riviera this lovely day ????

A post shared by Tina Sharon (@tinasarafina) on

 

Ne propustite