Dodik smatra da bi trebalo otvoriti rusku informativnu televiziju na Balkanu

Objavljeno:25.05.2018 - 19:56
A A A Times Arial

Republika Srpska priprema Zakon prema kojem će svi koji koriste sredstva stranih vlada i fondacija morati da se registruju, kaže lider SNSD-a Milorad Dodik.
 

"Na primjer, vi ako hoćete nešto da učinite u SAD sa stanovišta podrške bilo kome tamo, prođete rigoroznu proceduru, a termin za te koji bi to radili tamo u ime neke vlade ili države, oni se nazivaju agentima", rekao je Dodik, koji učestvuje u Medjunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Govoreći o, kako kaže, “milionima koje Velika Britanija i SAD izdvajaju za medije da bi spriječile uticaj Rusije u BiH”, Dodik je rekao da je to “usmjereno protiv Republike Srpske”.

Kazao je kako osim 'Sputnjika' ne postoje ruski mediji na Balkanu.

dodik

Smatra da bi trebalo otvoriti rusku informativnu kuću koja bi na lokalnim jezicima emitovala televizijski program koji bi pokrivao region.

"Kao što to čine N1 i Al Jazeera koji su odavno prisutni i niko više ne smatra da je to problem. A kada bi se sada pojavio ovaj oblik, da Rusi to učine, vjerovatno bi to izazvalo lavinu napada i na nas i na Ruse. A oni, ništa u suštini ne čine. Ako neko vrši uticaj, to su Britanija i SAD, a ne Rusija. Ali, živimo u svijetu stereotipa, izvrnutih istina, lažnih vesti", istakao je Dodik.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!