NOVE CIJENE

NOVO POSKUPLJENJE U BIH OD NAREDNOG MJESECA: Ako pušite ove cigarete, spremite se na šok kad im vidite nove cijene!

Objavljeno:25.05.2018 - 12:40
A A A Times Arial

Kompanija Philip Morris d.o.o Sarajevo Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIO) dostavila je nove cijene cigareta, a koje će stupiti na snagu 1. juna i 1. jula ove godine.

Poskupljenje se odnosi na Marlboro Red Core i Marlboro Touch te Chesterfield.

poskupljenje

Cigarete Marloboro Red Core i Marlboro Touch koje sada koštaju 5 KM od 1. juna će poskupjeti za 0,20 KM što znači da će njihova cijena iznositi 5,20 KM. 

Od 1. jula ove godine najavljeno je poskupljenje cigareta marke Chesterfield čija je trenutna cijena 4,40 KM. One će poskupjeti za 0,10 KM.

news-2012-december-cigarete-nova-150492859

Podsjećamo, cijene cigareta kompanija Philip Morris i Imperial Tobacco povećane su i od 1. aprila ove godine i to za 10 do 20 konvertibilnih feninga po paklici.

nove-cijene-cigareta

Upravni odbor UIO je prije četiri dana prihvatio informaciju i inicijativu radne grupe o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama kojim bi se uveo moratorij na povećanje specifične trošarine na cigarete, uz sugestije da se nađu efikasni mehanizmi za suzbijanje crnog tržišta duhana i duhanskih prerađevina.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!