INTERVJU/Almedinini unikatni ručni radovi prodaju se i van BiH: Budite uporni i ne odustajte samo tako uspjeh je zagarantovan

Bosna i Hercegovina
INTERVJU/Almedinini unikatni ručni radovi prodaju se i van BiH: Budite uporni i ne odustajte samo tako uspjeh je zagarantovan
.

Almedina Letuka iz Jablanice ljubav prema ručnim radovima pretvorila je u kako sama kaže mali kućni biznis. 

Još kao djevojčica voljela je plesti i heklati, a u želji da finansijski pomogne svoju porodicu krenula je sa izradom i prodajom rukotvorina. 
Sa nama je podijelila svoju uspješnu poslovnu priču, a samo za naše čitatelje dala je i nekoliko korisnih savjeta o pokretanju vlastitog biznisa.

Cijeli intervju pročitajte u nastavku. 
 

NOVI.BA: Na samom početku Almedina možete li nam  reći kako ste došli na ideju da započnete ovaj posao? 

ALMEDINA LETUKA: Kao djevojčica pokazivala sam interesovanje za izradu ručnih radova, voljela sam plesti i heklati.
Tako me je život doveo u situaciju da ljubav prema ručnim radovima pretvorim u mali kućni biznis. 
U želji da doprinesem kućnom budžetu, da pomognem finansijski svoju porodicu krenula sam sa izradom i prodajom ručnih radova. 
U početku to su bili kape i šalovi za djecu i odrasle, kasnije sam ponudu proširila i na nakit koji izrađujem od rajfešlusa, te torbe i ruksake.

alme6

alm

NOVI.BA: Gdje nalazite inspiraciju za ukrasne komade koje možemo vidjet na djevojkama i ženama širom BiH?

ALMEDINA LETUKA: Inspiraciju za izradu svojih proizvoda pronalazim svuda. Često kada radim jedan komad nakita ideje se same nižu, a dosta  mojih proizvoda nastalo je u saradnji sa kupcima i njihovim željama.
Sama tehnika izrade je jako spora i zahtjevna.

almeee

Sve se šije ručno bez upotrebe ljepila, kako nakit tako i dodaci kojima ukrašavam svoje torbe i ruksake.

alm11

alm9

NOVI.BA: Može li se živjeti od posla kojim se bavite?

ALMEDINA LETUKA: Za tri godine koliko se bavim izradom i prodajom ručnih radova, svojim radom i ulaganjem u posao, pored ljubavi i zadovoljstva koju osjećam prilikom izrade stigla sam na nivo gdje mogu mnogo doprinijeti kućnom budžetu. U ovom poslu zarada nije fiksna, ona varira iz mjeseca u mjesec u zavisnosti šta se traži na tržištu. 

NOVI.BA: Da li želite da svoje proizvode plasirate i izvan granica BiH?

ALMEDINA LETUKA: Od samog početka svoje proizvode šaljem i van granica BiH.  Cilj mi je da se u narednom periodu posvetim više otvaranju svog shopa, kako bih olakšala potencijalnim kupcima van BiH da lakše dođu do mojih proizvoda.

NOVI.BA: Možete li našim zainteresiranim čitateljima reći kako mogu doći do vaših proizvoda? 

ALMEDINA LETUKA: Moje radove možete pogledati na mojoj fb stranici Be Unique by Almedina, na mom Facebook profilu Almedina Letuka i na Instagram profilu almedinaletuka.

alm10

alme13

NOVI.BA: Koja je vaša poruka za sve koji žele da započnu vlastiti biznis?

ALMEDINA LETUKA: Moja poruka za one koji žele da pokrenu vlastiti biznis je da vole to što rade, da rade na kvaliteti svojih proizvoda i ono najvažnije da budu uporni i da ne odustaju. 
Samo tako uspjeh je zagarantovan.

Novi.ba

Ne propustite