8 savjeta koje bi stvarne žene dale sebi u "debeloj fazi" života

Zdrav život
8 savjeta koje bi stvarne žene dale sebi u "debeloj fazi" života
Stvarne žene otkrile su što bi poručile debljoj verziji sebe na što lakšem putu mršavljenja. Napominju kako vaga nije mjerilo uspjeha i da treba prihvatiti sebe.

Vaga nije jedino mjerilo vaših rezultata
Nemoj se bojati i nemoj dopustiti da te vlastite nesigurnosti koče u postizanju željenog cilja. Budi strpljiva i nemoj misliti kako je vaga jedino mjerilo tvojih rezultata. Ignoriraj misli i glasove koji ti govore da nešto ne možeš postići. Nemoj biti previše stroga prema sebi, to ti neće pomoći. Vježbanje i zdrava prehrana su čin dobrote prema vlastitom tijelu. Uživaj u malim ciljevima. Na kraju ćeš biti jača nego što si to ikad mogla pomisliti. Postat ćeš odlična u trčanju i dizanju utega, a počet ćeš se i radovati vježbanju. Bit ćeš zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, to je poruka čitateljice koja je izgubila 27,5 kilograma.

Ni vježba ne pomaže, ako se ne hranite pravilno
Nemoj biti na dijeti, jednostavno jedi zdravije i redovito vježbaj. Probala sam dijete koje ni ne možete zamisliti i jedino što mi je zaista pomoglo je zdrava prehrana. Pridržavanje određenih programa dijete natjerat će te da skreneš s puta, a onda će se kilogrami vratiti. Podučavam zumbu, ali svejedno nisam mogla smršavjeti sve dok nisam počela pravilno se hraniti, istaknula je čitateljica koja je smršavjela 18 kilograma.

Ne postoji samo jedan način mršavljenja, prilagodite ga sebi
Prestani se fokusirati na to koliko kilograma trebaš izgubiti i imaju na umu da uživaš u cijelom procesu. Dugo sam mislila kako postoji samo jedan način mršavljenja, dok nisam shvatila da smo svi različiti. Svatko treba svoj režim prehrane i vježbanja prilagoditi svojim potrebama. Stoga ako se ne možete zamisliti kako se pridržavate tog režima sljedećih pet godina, promijenite to i nađite nešto s čim se nećete mučiti. Nije bitno je li u pitanju trčanje ili dizanje utega, nađite nešto što vam odgovara. I nemoj svoju vrijednost mjeriti kilogramima na vagi, poručuje čitateljica koja je izgubila 50 kilograma.

Nemojte postavljati ciljeve u kilogramima
Izbaci vagu, ona ti uopće ne koristi. Najvažnije je kako se ti osjećaš. Brojevi koje vaga pokazuje mogu te stvarno izbaciti iz takta, čak i ako ti odjeća bolje pristaje. Nemoj si postavljati ciljeve u kilogramima. Postavi si takav cilj prema kojem ćeš biti sretna s odrazom u ogledalu, napominje čitateljica koja je izgubila skoro 30 kilograma.

Mršavljenje je samo pola bitke
Nemoj se truditi kilograme zbog drugih, ta odluka treba biti isključivo tvoja. Mršavljenje je samo pola bitke, važno je održati željenu težinu i boriti se sa svakodnevnim napastima. Čak i malo posrtanje te vraća na početak, ističe čitateljica koja je smršavjela oko 55 kilograma.

Ne propustite