"Glupo i bezobzirno" Trump zaprijetio Kimu nakon otkazivanja sastanka: Naša vojska je spremna više nego ikad prije

Svijet
"Glupo i bezobzirno" Trump zaprijetio Kimu nakon otkazivanja sastanka: Naša vojska je spremna više nego ikad prije
.

Danas je na Donald Tramp objavio da je otkazan dugo najavljivani historijski sastanaki sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom, koji se trebao održati 12. juna u Singapuru.

tr
 
Ubrzo nakon toga se obratio novinarima u Bijeloj kući.
 
"Nema razloga za brigu"
 
Otkrio je da je razgovarao s dužnosnicima u Južnoj Koreji i Japanu, koji su mu rekli da su Sjevernokorejci spremni na "glupo i bezobzirno" djelovanje kao odgovor na otkazivanje sastanka.
 
Trump je naglasio da je razgovorao i sa svojim ministrom obrane Jimom Mattisom te zemljama članicama NATO-a i rekao da su spremni reagirati ako će se Sjeverna Koreja "ponašati glupo". Ipak, ostavio je otvorenom mogućnost da se otkazani sastanak održi.
 
"Nitko ne treba biti zabrinut, još stignemo sve napraviti", rekao je američki predsjednik.
"Mi znamo što ih je nagnalo na najnoviju reakciju"

 
"Stvarno vjerujem da Kim želi raditi ono što smatra da je u redu. Dijalog je do nedavno bio jako dobar, a mi znamo što je potaknulo Sjevernu Koreju na njihovu najnoviju reakciju punu bijesa i otvorenog neprijateljstva, no zasad to nećemo otkriti. Samo znajte da smo spremni više nego ikad prije i da je naša vojska spremna bude li potrebe", ustrajno je zaključio Trump u obraćanju novinarima.

tr1
 
"Nadam se da će Kim Jong-un u konačnici učiniti ono što je ispravno - ne samo za sebe, već i za svoje ljude koji žive u nepotrebnoj patnji", dodao je Trump.
 
 
Podsjetimo, američki predsjednik je u pismu poslanom Kimu napisao:
 
"Vi govorite o vašim nuklearnim kapacitetima, ali naši su tako golemi i moćni da se molim bogu da ih nikad nećemo morati upotrijebiti".

op
 
"Ako se predomislite u vezi ovog važnog summita, slobodno mi pišite ili me nazovite. Svijet, a naročito Sjeverna Koreja, izgubila je veliku priliku za dugotrajni mir i veliki prosperitet i bogatstvo. Ta propuštena prilika je zaista tužan trenutak u povijesti", zaključio je Trump u pismu Kim Jong-unu.

Ne propustite