OD DANAS ĆETE IH JESTI SVAKI DAN: Ovo voće pomaže mršavljanje, snižava holesterol, popravlja raspoloženje

Zanimljivosti
OD DANAS ĆETE IH JESTI SVAKI DAN: Ovo voće pomaže mršavljanje, snižava holesterol, popravlja raspoloženje
.

Bogate su vitaminom C, štite naš imunitet, pomažu nam u održavanju vitke linije i jako su  ukusne. Naravno govorimo o mandarinama.

mandarina7

Mandarina za vitku liniju

mandarina3

Kao idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju preporučuje se i mandarina koja: obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B skupine te kalcij, magnezij, cink, bakar i željezo.

Snižava loš holesterol

mandarina4

Istraživanja su pokazala da koža mandarina sadrži hranjive spojeve koje učinkovito snižavaju “loš holesterol”.

Sprečava pretilost

dan-pretilosti

Znanstvenici sa Sveučilišta Western Ontario otkrili su kako hranjiva tvar skrivena u mandarinama sprječava pretilost, nudi zaštitu od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze.

 Popravlja raspoloženje

mandarina5

Vjerovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i tjeskobe. Ako imate loš dan i želite se osjećati opuštenije, pokušajte s mandarinama!

mandarina2

BONUS: Maska za lice od mandarine  za zdraviji i blistaviji izgled kože.

mandarina6

Uzmite 4 kriške madnarine, odstranite sjemenke i izmiksajte u blenderu sa žlicom jogurta i žlicom meda. Nanesite na lice i vrat i ostavite neka djeluje 10 do 20 minuta. Dobro operite lice, a masku možete koristiti dva puta sedmično ako imate masnu kožu, a ako imate suhu i normalnu kožu jednom.

Ne propustite