HDZ BiH ne pristaje na uzmi ili ostavi!

Bosna i Hercegovina
HDZ BiH ne pristaje na uzmi ili ostavi!
HDZ BiH nitko ne treba pozivati u vlast niti mu davati vlast. HDZ je izbornom voljom nezaobilazan faktor u vlasti na državnom, na razini FBiH i u velikom broju županija.

"HDZ BiH nitko ne treba pozivati u vlast niti mu davati vlast. HDZ je izbornom voljom nezaobilazan faktor u vlasti na državnom, na razini FBiH i u velikom broju županija. Od te činjenice polazimo i imat ćemo je u vidu", kazao je Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora SDA nakon što je njegova stranka predala HDZ-u BiH programske prioritete potpisane s DF-om i Savezom za promjene iz RS.
Borjana Krišto, potpredsjednica HDZ BiH, nakon razgovora s radnom grupom SDA izjavila je da bi "bilo besmisleno razgovarati o principima koje je SDA potpisala s drugim strankama jer HDZ BiH ne želi o takvim stvarima razgovarati na principu - uzmi ili ostavi".
Krišto je, prenosi Srna, naglasila kako HDZ želi razgovarati i pronaći eventualni kompromis sa SDA, a onda i o široj koaliciji potrebnoj na razini države i entiteta.
"Sve ono što se dogovori unutar svakog naroda na principijelnoj i programskoj osnovi, to će biti prihvatljivo i za HDZ BiH. Kad je u pitanju BiH, moramo se svi dogovoriti", zaključila je Krišto.

Ne propustite