OVO MNOGIMA SMETA NA LICU, A RJEŠENJE JE VEOMA JEDNOSTAVNO: Napravite magičnu smjesu koja ih uklanja preko noći, SVE SASTOJKE VEĆ IMATE (VIDEO)

Zdrav život
OVO MNOGIMA SMETA NA LICU, A RJEŠENJE JE VEOMA JEDNOSTAVNO: Napravite magičnu smjesu koja ih uklanja preko noći, SVE SASTOJKE VEĆ IMATE (VIDEO)
.

Mnogima smetaju male, bijele, potkožne bubuljice, a koje se u medicini nazivaju milije (milium). One se uglavnom pojavljuju oko očiju u nosa.

Dermatolozi su ustanovili kako se ove bubuljice pojavljuju uslijed pretjeranog izlaganja suncu, korištenja neadekvatne kozmetike ili uslijed neke kožne bolesti.

Inače, radi se o grudvicama keratina, proteina koji gradi površinski sloj kože.

Oni koji su pokušali da ih uklone, sigurno znaju kako ih je veoma teško ukloniti, a nerijetko i bolno.

Srećom, postoji prirodan način kako ih se možete riješiti i konačno imati čistu kožu.

milije-670x447

 

1. Umivanje hladnom vodom

3e6820cc20060c380848

Umivanje hladnom vodom doprinosi sužavanju pora na licu i odlična je preventiva protiv milija i drugih problema sa kožom.

 

 2. Napravite piling za lice od limuna i šećera

limunov-sok

Limun ima fantastična antibakterijska, antiseptička, izbeljivačka i antioksidantna svojstva. On se, kao prirodno sredstvo, konstantno pojavljuje u preparatima za njegu lica.

Za piling vam treba šećer, limun i maslinovo ulje. Dobro sjedinite sastojke pa nežno utrljavajte piling na lice kružnim pokretima i ostavite da odstoji 15-20 minuta, a zatim isperite.

 

3. Eterično ulje čajnog drveta

milia-big

Ulje čajevca je prirodno sredstvo za dezinfekciju kože. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva, što pomaže da koža bude čistija i otpornija na infekcije. Poslije pranja lica, ulje nanesite na mjesta zahvaćena milijama pomoću štapića za uši. Ostavite da prenoći, a ujutro isperite.

 

 4. Prah nara

eye-2

Uzmite koru nara i osušite je u rerni da dobije braon boju. Nakon toga,  pomoću mlina za kafu isitnite je u prah. Napravite masku tako što ćete pomešati prah sa limunovim sokom.

Nanesite masku na lice, neka odstoji 15 minuta, pa isperite. Nanosite ovu masku nekoliko nedjelja 2-3 puta sedmično i nedostaci na koži bi trebalo da nestanu.

Postoji i još jedno magično rješenje, koje će mnogima biti gadno, ali zasigurno je efikasno.

Radi se o puževoj sluzi.

Pogledajte više u nastavku:

 

 

 

Ne propustite