Odčepite zahodsku školjku uz pomoć prozirne folije, jednostavno i lako

Sve za dom
Odčepite zahodsku školjku uz pomoć prozirne folije, jednostavno i lako
.

U slučaju začepljenja vaše školjke, ne treba vam guma za odčepljenje odvoda nego samo jedna obična, prozirna folija...

Školjka vam je začepljena, ni toaletni papir više ne prolazi kroz odvod, evo šta trebate uraditi. Podignite dasku, potom otvor školjke dobro omotajte prozirnom folijom u nekoliko slojeva.

Pustite vodu. Pritisak koji nastane podići će vodu i foliju.

Vi je tada rukama pritisnite prema dolje. Tako ćete napraviti dodatan pritisak i papir bi trebao otići niz odvod.

folija-wc-solja-1-620x519

folija-wc-solja-2-620x542

folija-wc-solja-3-620x545

folija-wc-solja-4-620x554

Ne uspijete li iz prvog puta, pokušajte par puta.

 

Još jedan koristan savjet posvećen održavanju čistoće u kući.
Ovaj put osvježivač zraka za wc i kupatilo. Znamo da postoji posebna potreba za održavanjem svježeg zraka u ovoj maloj, ali vrlo važnoj prostoriji. U kupatilu možete imati super prirodnu aromu, a ne onu umjetnu koja izlazi iz kupovnih sredstava s potpisom „Osvježivač zraka“.

Bez hemije, napravite prirodni osvježivač zraka.  Miris će biti konstantan, što nije slučaj s industrijskim preparatima. Pravi se brzo i jednostavno. Kako biste osigurali konstantni miris svježine u wc-u i kupatilu, za ovaj prirodni osvježivač zraka bit će potrebno:

toalet-papir-830x0

Rola ili role toalet papira i eterično ulje (po vašoj želji). Ništa više! Sve što je potrebno, to je da nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja nakapate na unutrašnju stranu role, na koju se namotava papir. I to je to!

2

1

Jednostavno, ne može biti jednostavnije, a miris će biti prisutan u prostoriji dok ne potrošite rolu papira. Možete eksperimentirati s različitim uljima. U kupatilima, često je jedna rola na držaču za papir, a druga stoji na polici u kupatilu.

lavanda-620x348

Na obe role stavite po nekoliko kapi eteričnog ulja. Miriše fenomenalno!!! Posebno kad odmotavate wc papir… To vam je kao kombinacija 2 u 1. Pored osvježavajuće arome i prirodnog mirisa u kupatilu, dobit ćete i mirisni toalet papir.

 

Ne propustite