DODIK NOVOM IZJAVOM ZGROZIO JAVNOST: ''Dolaze nam sve veći zahtjevi da kažu zašto mi sada ne možemo na Trgu da organizujemo maturske šetnje'' (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
DODIK NOVOM IZJAVOM ZGROZIO JAVNOST: ''Dolaze nam sve veći zahtjevi da kažu zašto mi sada ne možemo na Trgu da organizujemo maturske šetnje'' (VIDEO)
.

Milirad Dodik, predsjednik RS, je danas za RTRS komentirao ''Slučaj Dragičević'', ali jednom izjavom je posebno 'povrijedio' sve one koji su u grupi i u grupi ''Pravda za Davida''

Dodik je pozvao sve institucije da u ovom slučaju ulože dodatne napore i ponovio da su tužioci ti koji će reći ima li sumnje u ubistvo Dragičevića ili je to, naprosto, nesrećan slučaj.

On je rekao će biti pokrenute krivične mjere u svakom slučaju ako se pokaže da je bilo propusta u ponašanju nadležnih institucija ili, ne daj Bože, skrivanja ili bilo kakvih drugih radnji nedostojnih trenutka, vremena ili pozicije policajaca.

"To garantujem", poručio je Dodik, naglasivši da ne postoji niko ko ne bi želio istinu o ovom slučaju.

Dodik je rekao da saosjeća sa porodicom i da ga boli svačija tuga, a ne ovakva nesreća.

Doda je i da Anketni odbor Narodne skupštine, koji radi svoj posao u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića, formiran da ne bude nikakvih spekulacija.

Ipak jednom izjavom je zgrozi sve koji podržavaju grupu ''Pravda za Davida''.

Ja bi bio sretan i želim da se to što prije završi.  Definitivno mislim da nije ulica mjesto gdje to treba rješavati. Ja ne osporavam pravo porodici da na ovaj način i javno, da kažem traži istinu ili bilo kakvu drugu informaciju o stradanju mladića", rekao je Dodik, pa nastavio:

Ali svakako je, znate imate dosta, neki koji sada na drugi način ovdje nama, javnoj vlasti, na šta nam prigovaraju, pa nam dolaze sve veći zahtjevi da kažu zašto mi sada ne možemo na Trgu da organizujemo maturske šetnje, a veoma nam je to važno jer nam se to dešava, jednom u životu ste maturant, niste svaki dan. Oni imaju neke zastoje u tom pogledu i već dolaze do Institucija vlasti takvi zahtjevi, pa nas pitaju jesu ti skupovi koje organizuje ''Pravda za Davida'' dal su najavljeni. Nisu najavljeni, ni jedan od njih nije registrovan, rekao je Dodik.

 

 

Ne propustite