Pendeš zahvalila Boškoviću na podršci koju Crna Gora pruža BiH

Bosna i Hercegovina
Pendeš zahvalila Boškoviću na podršci koju Crna Gora pruža BiH
.

Na marginama 2BS (To be Secure) Foruma, koji se održava u Budvi, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sa saradnicima susrela se 22. maja 2018. godine sa ministrom odbrane Crne Gore Predragom Boškovićem.

Sagovornici su razgovarali o regionalnoj sigurnosti i stabilnosti, kao i bilateralnoj odbrambenoj saradnji koja je, kako je ocijenjeno, veoma dobra.

Ministrica Pendeš se zahvalila ministru Boškoviću na kontinuiranoj podršci koju Crna Gora pruža Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu i naglasila značaj koji Crna Gora, kao članica NATO-a, ima u očuvanju sigurnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Ministrica Pendeš je istakla značaj i važnost članstva Crne Gore u NATO-u za cijelu regiju, te je istakla napore koje su Ministarstvo odbrane BiH, ali i Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH, učinili na ispunjavanju uslova za aktiviranje MAP-a za BiH.

U tom smislu razmijenjena su mišljenja o predstojećim konsultacijama u okviru NATO-a i inicijative za skoro aktitviranje MAP-a za BiH, u kojima će Crna Gora, kao istinski prijatelj BiH, dati punu podršku za daljnji napredak BiH na putu ka europskim i euroatlantskim integracijama.

Ne propustite