Davor Dragičević podnio 100 prijava zbog ubistva njegovog sina Davida

Aktuelno
 Davor Dragičević podnio 100 prijava zbog ubistva njegovog sina Davida
.

U ime grupe 'Pravda za Davida', danas je Davor Dragičević podnio Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka stotinu prijava krivičnog djela ubistva njegovog sina.

 

Najavljuje da će u narednom periodu predati oko 50.000 ovakvih prijava, a prijave, kako je navedeno, savjesnih građana, podnesene su protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinioca.

Dragičević tvrdi da je njegov sin David ubijen 23. marta 2018. godine, u vremenu od 22 do 23 sata te ponavlja da je prethodno mučen i maltretiran.

Podnio je danas Tužilaštvu Republike Srpske prijedlog da se formira novi tužilački tima u krivičnom predmetu "teško ubistvo“ na štetu Davida Dragičevića.

davor-png

U svom zahtjevu Dragičević traži od glavnog tužioca RS-a Mahmud Švrake, da od glavnog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima tužilaca oduzme predmet o smrti Davida i da formira novi istraživački tim.

U ovom zahtjevu naveli su "da imaju saznanja i osnov sumnje da su Lepir i pojedini tužioci iz sadašnjeg tužilačkog tima saučesnici u teškom ubistvu nad Davidom Dragičevićem".

"Saučesništvo se ispoljava na način zloupotrebljavanja službenog položaja ili ovlaštenja u svrhu pomaganja neposrednom izvršiocu i drugim saučesnicima poslije krivičnog djela", navodi se u zahtjevu.

david

Tvrdi da se od 18. marta, kada je nestao njegov sin, "montiraju određene stvari" u slučaju smrti njegovog sina.

Dragičević je u izjavi novinarima ponovio da daje rok do 31. januara 2019. godine, kada bi njegov sin slavio 22 godinu, da se iznese istina u vezi s ovim slučajem.

"U suprotnom planiram svoju sahranu", ustvrdio je.

Dragičević je dodao i da će narednog mjeseca ili u nekom drugom terminu bit organizovan još jedan veliki skup grupe "Pravda za Davida".

Protiv Davora Dragičevića su rukovodni ljudi MUPRS-a podnijeli prijave za klevetu, a on najavljuje da će istu podnijeti protiv ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, jer je "iznio neistinu da je David opljačkao jednu kuću u Banjoj Luci", u noći nestanka.

Ne propustite