Projekt Pelješkog mosta sve bliže propasti

Region
Projekt Pelješkog mosta sve bliže propasti
.

Projekat Pelješkog mosta došao je po znak pitanja i kako pišu hrvatski mediji sve je bliže propasti...

I dok se čeka početak radova na Pelješkom mostu, koji su u posljednje vrijeme, barem ako je vjerovati izjavama odgovornih u Hrvatskoj, došli pod znak pitanja, Hrvatske ceste (HAC) su naručile studiju izvodljivosti boljeg saobraćajnog povezivanja otoka Korčule i Pelješca, koje dijeli 1200 metara Pelješkog kanala.

"Nakon evaluacije predloženih rješenja prema više kriterija, izrađivač studije izvodljivosti predložit će optimalno. Nakon odabira, izrađivač će ispitati ekonomsku i finansijsku isplativost predloženog rješenja", najavljuju u Hrvatskim cestama.

Prošle sedmice gradonačelnik Korčule Andrija Fabris rekao je za hrvatske medije kako gradnja mosta u Pelješkom kanalu u ovom trenutku zbog raznih faktora nije opcija.

"Naravno da bismo mi htjeli 'Korčulanski most', ali bit ćemo itekako sretni i zadovoljni kad se izgradi Pelješki most, koji svi u ovom dijelu Hrvatske tako dugo čekamo. Kad je u pitanju studija koju su naručile Hrvatske ceste o saobraćajnom povezivanju Korčule i Pelješca, radi se, prema informacijama kojima raspolažem, o boljoj povezanosti luke Perna na Pelješcu i luke Polačište na Korčuli", kazao je za Slobodnu Dalmaciju  gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

Prvi put je gradnja mosta u Pelješkom kanalu zacrtana u razvojnom planu "Južni Jadran" iz šezdesetih godina prošlog vijeka.

 

Ne propustite