Pred Anketnim odborom u 'slučaju Dragičević' sutra direktor policije RS-a

Objavljeno:21.05.2018 - 08:53
A A A Times Arial

Anketnom odboru formiranom Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića su dali izjave direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, sutra će uzeti nove izjave od zvaničnika policije.

pravda-za-davida

Na četvrtoj sjednici izjave bi trebalo da daju Darko Ćulum, direktor policije i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Prošle sedmice svoje izjave dali su Željko Kran i Darko Ćulum. Željko Karan,direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, odgovarao je na pitanja članova Odbora o obdukcionom nalazu.

Darko Ilić,načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova, odgovarao je na pitanja vezana za tok istrage i način na koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dobila da radi u slučaju stradanja Davida Dragičevića.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

david-dragicevic-protest-2-700x402

Uime grupe "Pravda za Davida“ prisustvovali su Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević je nedavno Okružnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu u kojoj izražava sumnju da je njegov 21-godišnji sin ubijen.

Tvrdi da ima dokaze da se montiraju određene stvari u vezi sa smrću njegovog sina a za, kako je naveo, saučesništvo u tome optužio je čelne ljude policije, koji su protiv njega podnijeli tužbe za klevetu.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!