OVOG SE TREBA BOJATI: Možete li da uočite kameru koju lopovi koriste na bankomatu?

Tech
OVOG SE TREBA BOJATI: Možete li da uočite kameru koju lopovi koriste na bankomatu?
.

Morate biti vrlo pažljivi kada podižete novac zato što je jedan policajac slučajno otkrio skrivenu kameru na bankomatu kada nije bio na dužnosti i sada sve upozorava. Skiveni objektiv, koji bi teško primijetilo neutrenirano oko, otkrio je policajac na bankomatu u Londonu, a upozorenje važi za sve stanovnike Evrope. Te kamere snimaju PIN koji koristite kada podižete novac na bankomatu i zato je izuzetno važno da pokrijete svoj PIN dok to radite.

k

Kamere su obično sakrivene iza dodatnog panela postavljenog preko slota za izdavanje priznanice sa namjerom sa špijuniraju PIN-ove korisnika koji ništa ne sumnjaju dok podižu novac.

k1

Jednom kada otkriju PIN, prevaranti su u stanju da ukradu kartice i podignu velike sume novca prije nego što korisnik otkaže karticu.

k2

Fotografija ispod pokazuje dodatni panel nakon što ga je uklonio oprezni policajac. Pravi slot se nalazi iza njega.

 k3

Poznato je da prevaranti takođe koriste poseban uređaj koji se uklapa u slot za karticu, a koji je dizajniran da kopira informacije koje se nalaze na magnetnoj traci na kreditnoj kartici. Ovi prevaranti koriste i metode kao sto je gutanje kartice korisnika, da bi se kasnije vratili, uklonili zamku i iskoristili zadržane kartice.

Korisnicima bankomata se preporučuje da provjere mašinu svaki put prije korišćenja, kao i da sakriju tastaturu dok unose PIN. U slučaju da primijetite neke nepravilnosti ili mislite da ste prevareni, obavjestite policiju.

Ne propustite